moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

מאמרים

מאמרים מאת שמוליק מולדובן

רישיון עסק למסעדה: תנאי תברואה הכרחיים במטבח

מזל טוב, החלום שלכם סוף סוף מתגשם והמסעדה שלכם עוד רגע נפתחת. אבל מה עם אישור עסק למסעדה? אספנו עבורכם את תנאי התברואה ההכרחיים במבטח על מנת שתקבלו את אישור העסק המיוחל  קרא עוד...

3 חידושים בעולם הקולינרי

בדומה לעולם האופנה גם העולם הקולינרי מתחדש כל העת. מנות חדשות ומחודשות שצצות במסעדות מובילות ברחבי העולם עוברות טוויסט המותאם ללשון הישראלית ומגיע גם אלינו. בסוף שנת 2017 ערך ארגון המסעדות האמריקאי (המאגד מעל חצי מיליון מסעדות בארה"ב) סקר מקיף בין 700 שפים על מנת לאתר את המגמות שישלטו ב-2018. אספנו שלוש מהתובנות שאכן נראו השנה קרא עוד...

חשיבות התברואה בעולם הקולינרי

תחום הקולינריה בארץ התפתח רבות בשנים האחרונות, כאשר לצד המודל העסקי המאתגר בנישה תחרותית במיוחד מושם דגש רב על תחום התברואה במסעדות השונות. על מנת לקבל רישיון עסק לתפעול מסעדה יש לקבל אישורים מתאימים ממשרד הבריאות, הממשיך ומבצע בדיקות פתע גם למסעדות וותיקות ומובילות בתחום הקולינרי בישראל. במאמר זה נסקור בקצרה את האספקטים הבריאותיים השונים בדרכה קרא עוד...

תברואת מזון- כללים לטיפול נכון במזון

מסעדות, בתי קפה, בתי מלון, וכל ארגון אשר מפעיל מטבח תעשייתי, נדרש מדי יום להתייחס להיבט בטיחות מזון, שהקפדה עליו היא אבן היסוד בהפעלת המטבח, שמחויב להקפיד על כללי היגיינה נרחבים בכל היבט של ההתנהלות והמגע עם המזון כדי להבטיח, שקהל הסועדים, הנסמך לשולחנו לא ילקה במחלות מעיים, כיבים, תולעים, הרעלות ועוד, כתוצאה מהאכילה. מהן הנושאים קרא עוד...

ליווי קולינרי – מי מוסמך לייעץ לך?

אנשים אוהבים לאכול ובמדינות המערב האכילה כבר מזמן הפכה מצורך קיומי בסיסי לאכילה בשביל הכיף, החברה והטעם. אנו עדים למגמה שבה יותר ויותר מסעדות נפתחות ברחבי הגלובוס ואפילו במדינות עולם שלישי כבר הבינו, שהצורך באוכל איכותי, הוא לא רק כדי לשבוע. כך קורה שאנשים בארץ ובעולם פותחים מסעדות כמו פטריות אחרי הגשם, אבל מה שהם מפספסים קרא עוד...

חשיבות היועץ הקולינרי בענף הבישול

ממש כפי שלא תנהלו תביעה בבית משפט ללא ליווי של עורך דין, כך גם לא תקימו עסק בתחום המזון או תפרסמו ספר מתכונים מבלי להתייעץ עם יועץ קולינרי בעל ניסיון והתמחות מתאימה. ההתייעצות מומלצת בעבור מסעדות חדשות ומסעדות וותיקות, דוכני מזון וכלל עסקים בתחום המזון. הייעוץ ניתן באופן פרטי תוך השמת דגש לפרטים הקטנים, לייעול העבודה קרא עוד...

ייעוץ קולינרי לבתי מלון

בתי המלון בישראל מעולם לא היו ידועים בקולינריה האנינה שלהם, עד לפני כמה שנים. כלומר, כולנו אוהבים את ה”הכל כלול” של בתי המלון באילת, ארוחת הבוקר הישראלית המלאה בגבינות, סלטים ועוגות. אבל כשמדובר באוכל אנין, מוקפד ויוקרתי, בתי המלון אף פעם לא נחשבו למקום הנכון ללכת לסעוד בו.  קרא עוד...

מדוע כדאי להשתמש בשירותיו של יועץ מזון?

חושבים להקים את הקונדיטוריה הטובה ביותר באזור המרכז, או את מסעדת הבשרים הפופולרית? נכון, במשפחה תמיד הייתם נחשבים לשף האולטימטיבי, אולי אפילו השתתפתם בקורסים מיוחדים, זכיתם בתעודות והמצאתם כבר מזמן את המנה המיוחדת ההיא – זו שתהפוך בעתיד למזוהה עם החוויה הקולינרית שאתם מעניקים לסועדים שלכם. אך עם זאת הדרך מהקמת קונדיטוריה או מסעדה להפיכתה להצלחה קרא עוד...

כיצד לבחור את היעוץ הקולינרי המתאים לעסק?

בכל עת בה נפתחת מסעדה, יש קודם כל לדאוג שהעסק יתופעל כראוי, על פי נהלים שנקבעו מראש, מה שבסופו של דבר יוביל גם לייעולו והגעתו להישגים כלכליים נאים. כמו כן, יש ליצור לו קונספט משלו עם תפריט ייחודי, אלה הם כמה אלמנטים מכלל מערך התוכנית העסקית.  קרא עוד...

יועץ בטיחות מזון - פתרון מקיף, איכותי וחכם

בתקופה האחרונה מוצרי מזון רבים הורדו מהמדפים בשל סיבות שונות, החל מליקויים במפעלים היצרניים, ליקויים בחומרי הגלם, ולעיתים אף ליקויים שנבעו כתוצאה משינוע של המזון בין המחסנים השונים ולרשתות השיווק בתנאים שאינם אידיאלים לסוג זה של מזון.  קרא עוד...

חשיבותו של יועץ קולינרי למסעדה

תחום המזון הינו תחום רווי וקשה, כאשר עולם המסעדנות הינו קשה פי כמה. ישנה תחרות גדולה מאוד בין מסעדה למסעדה ולצד המסעדות הבודדות שנוחלות הצלחה גדולה, ישנן מאות אם לא יותר שטועמות דווקא את טעמו של הכשלון ונאלצות לסגור.  קרא עוד...

יעוץ קולינרי למסעדות - לשיפור הרווחיות

יעוץ קולינרי על ידי שף מומחה יכול להפיח חיים גם במסעדות שקיימות עשרות שנים, ולפתוח אותן בפני קהל רחב יותר, בהתאם להעדפות קולינריות שונות.  קרא עוד...

יעוץ קולינרי לעסק

יעוץ קולינרי מקצועי ומותאם הוא אשר יבטיח את הצלחת העסק, תפקודו הראוי והתנהלותו הנכונה לצורכי צמיחה ושגשוג בריאים.  קרא עוד...

מדוע צריך יעוץ קולינרי

אחד הטרנדים הבולטים ביותר בקרב צעירים בשנים האחרונות הוא להפוך לשף. לאחר הכמות הבלתי מבוטלת של תכניות הבישול בערוצים המסחריים, כמות שרק הולכת ו[גדלה, החלום להיות שף צעיר הופך ונעשה ליותר ויותר מציאותי עבור רבים מהאנשים, כאשר כמעט כל מי שמצליח לאפות עוגה מבלי שהיא תתמוטט או דואג להכין סטייק בדיוק במידת העשייה הנכונה, סבור שהוא קרא עוד...

היכרות עם העולם הקולינרי

כמעט ולא נותרו אנשים בעולם שמחליטים לאכול רק לשם הפעולה, רק בשביל הצורך. כיום, כל מי שניגש לאכול עושה זאת גם לשם החוויה וההנאה, תוך שהוא מעורר את בלוטות הטעם והריח שלו וטועם את המנה לא רק בעזרת הפה אלא גם בעזרת העיניים.  קרא עוד...

תפקידו של יועץ קולינרי

כל אדם המתחיל להתמקצע בתחום מסוים מנסה להיות הטוב ביותר באותו התחום, ולהצליח בצורה כבירה. יחד עם זאת, רצונות לחוד ומציאות לחוד, ופעמים רבות מוצאים עצמם אנשים כשהם שקועים בחובות, על סף סגירת העסק אותו פתחו ועם תכנון לנטוש את התחום, בו לא מזמן הם חלמו להצטיין.  קרא עוד...

המדריך למסעדה מוצלחת

עולם המסעדנות והאירוח הוא עולם מרתק, שופע במרקמים, טעמים, טקסטורות, ריחות, שילובים, ובעיקר יצירתיות. שפים רבים מוצאים עצמם אובדי עצות אל מול בליל המידע הקיים ברשת בנושא ניהול מסעדנות.  קרא עוד...

יועץ קולינרי - על מה כדאי לשים לב ?

אומנות האכילה המיוחדת אשר תופסת תאוצה ומשתלטת על העולם בכלל ועל ישראל בפרט היא הקולינריה, כאשר הגדרתה היא הבחירה באכילה נכונה לשם הנאה ולא לשם השובע. כאשר למדו האנשים ליהנות מכל הטוב הסובב אותם, לבשלו כראוי וליצור מתוך מגוון הפרודוקטים השונים הקיימים בעולם מנות מופלאות וייחודיות המותירות את פיהם רענן את תחושותיהם כ"כמהות לעוד" הרי שנוצרה קולינריה קרא עוד...

בטיחות מזון מה זה?

בשנים האחרונות אנחנו נחשפים יותר ויותר למושג "בטיחות המזון",זה לא שלא ידענו עליו קודם,אלא שיותר ויותר מדברים עליו בנשימה אחת עם המושג הבטחת איכות ואף דואגים להזכיר לנו חדשות לבקרים את המושג שנדמה שהפך לשיחת היום בעיקר בקרב ארגונים גדולים ויצרני מזון - "טרור במזון"  קרא עוד...

יעוץ קולינרי - איך לשפר את הרווחיות של מסעדה?

בעלי עסקים רבים שואלים את השאלה מדוע יש לעסק מזון צורך הייעוץ קולינרי שכן כיום יכולים אותם בעלי מסעדה לרכוש מוצרים אשר מגיעים בצורה כמעט מוכנה וכבר אין צורך בהעסקת שפים או טבחים , כל שעליהם לעשות היום הוא להעסיק אנשים ללא ידע קודם במטבח כאשר כל מה שעליהם לעשות הוא להשלים את הכנת המנות על קרא עוד...

יעוץ קולינרי

רבים מבעלי המסעדות נתקלים בשלב מסוים בקשיים שעשויים להוביל אותם לסגירתה של המסעדה. הדבר הינו נכון גם לגבי הוגי מוצרי מזון מסוימים שהמתכון אחריו הם פעלו ככל הנראה לא היה מוצלח כל כך, והם עומדים בפני ויתור עליו.  קרא עוד...

יעוץ קולינרי למסעדות

יעוץ קולינרי מאפשר למסעדות רבות היום להגיע הכי רחוק שניתן. בין אם תהיו מעוניינים בכך שהמסעדה שלכם תגיש ללקוחות מזון של פעם בחיים ובין אם מזון פשוט ועממי, יעוץ קולינרי מאפשר לכם לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאותי, ועל הצד הטוב ביותר. זכרו, כאשר מדובר על קולינריה, מדובר על תחום גבולי למדי. טעות קטנה בהליך הכנת קרא עוד...

תחום הקולינריה בישראל

תחום הקולינריה בישראל נמצא במגמת עלייה בשנים האחרונות, ולכך סיבות רבות. הסיבה המובילה היא עצם זה שהקהל בארץ מבקר בעולם ונחשף לשפע ומאכלים המיוחדים אשר ניתן למצוא, ולאור זאת הדרישה שלו למזון מהסוג האיכותי והמיוחד רק עולה. לאור זאת, מסעדות אשר עומדות בציפיות ומספקות מזון איכותי ומגוון צפויות להגיע לכדי הצלחה בקנה מידה הרבה יותר גדול קרא עוד...

קולינריה בעולם וישראל

בניגוד לימי הפרא בהם היו נוהגים האנשים לאכול על מנת לשבוע ועם התפתחות ההבנה כי מזון יכול להוות גם משהו מעבר לצורך קיומי, כך נוצרה הגדרת הקולינריה אשר שמה בראשה את מידות השובע וככמות בסמיכות מדויקת לדגשים המהותיים על טעם, ריח ומראהו של המזון המוגש. הגדרת הקולינריה מהווה בעצם את הגדרתה הפשוטה ל"אומנות הבישול" ו"אומנות האכילה" קרא עוד...

מה היא קולינריה?

הקולינריה נכנסת למטבחים שלנו בכל יום ובכל בחירת מזון, החל מארוחת גורמה ועד סנדוויץ' במזנון, הבחירה באוכל איכותי בו ניתן דגש רב על ריח, טעם וצורת הגשה נכונה מהווה קולינריה בהתהוותה.  קרא עוד...

להיות שף

בימים אלו אני חוגג 40 עשורים במקצוע הטבחות ולהערכתי מספר שנים זה,הוא גם מספר השנים שבהם לא יצא לאור בישראל ספר מקצועי בתחום הטבחות,כזה שישפוך אור (לא אור זרקורים) על האמת שמאחורי מקצוע הטבחות ותואר השף,אותו נושאים בגאון הטבחים המוכשרים ביותר, אלו הממלאים את תפקיד הטבח האחראי – "השף".  קרא עוד...

יועץ מזון להצלחה עסקית

יתן לשים לב כי לאחרונה יותר ויותר מסעדות בוחרות לעשות שימוש בשירותים של יועץ מזון בכדי לשפר את ההתנהלות העסקית של המסעדה שלהם. אלו אשר בוחרים להיעזר ביועץ מזון מבינים בעצם שמדובר בדרך נהדרת לשפר את השירות שהמסעדה שלהם מציעה. דבר אשר עשוי להוביל להצלחה עסקית ושגשוג כלכלי של העסק.  קרא עוד...

תפריט כבקשתך באוניות חיל הים

הצבא זה לא תוכנית כבקשתך,כך נהגו לומר לנו כשהיינו צעירים והתרברבנו שעם הגיוס לצבא ,הצבא יצטרך להתאים את המערכת אלינו במקום שאנחנו נתאים את עצמנו למערכתאלא שהמשפט הקלישאי הזה כבר לא תופס,לפחות לא באוניות חיל הים.  קרא עוד...

התמודדות עם סכסוכים במסעדות

התמודדות עם סכסוכים במסעדות סוגי הסכסוכים שמתגלים כשאנשים מגיעים למסעדות מגוונים: האוכל לא היה טעים, האוכלהיה קר, הייתה לי שערה בצלחת, המלצרית לא הייתה אדיבה, הייתי צריך לחכות יותר מדי ועודעל סכסוכים שכיחים בתחום המסעדות וההסעדה ועל הדרך הטובה ביותר להתמודד איתם בכתבה הבאה מאת נדב נישרי  קרא עוד...

תם עידן הנקניקיות והבורקס בצה"ל

חודשים ספורים בלבד לאחר שהתבשרנו על יציאתו של קציץ הבשר,הלוף המיתולוגי לגימלאות,אנחנו מתבשרים בימים אלה שבמסגרת השינוי לאורח חיים בריא שעובר הצבא ,הנקניקיות והבורקסים פורשים אף הם.  קרא עוד...

1 2 3 4 5 6 7 >
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: