moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

מאמרים

מאמרים מאת שמוליק מולדובן

יועץ מזון להצלחה עסקית

יתן לשים לב כי לאחרונה יותר ויותר מסעדות בוחרות לעשות שימוש בשירותים של יועץ מזון בכדי לשפר את ההתנהלות העסקית של המסעדה שלהם. אלו אשר בוחרים להיעזר ביועץ מזון מבינים בעצם שמדובר בדרך נהדרת לשפר את השירות שהמסעדה שלהם מציעה. דבר אשר עשוי להוביל להצלחה עסקית ושגשוג כלכלי של העסק.  קרא עוד...

תפריט כבקשתך באוניות חיל הים

הצבא זה לא תוכנית כבקשתך,כך נהגו לומר לנו כשהיינו צעירים והתרברבנו שעם הגיוס לצבא ,הצבא יצטרך להתאים את המערכת אלינו במקום שאנחנו נתאים את עצמנו למערכתאלא שהמשפט הקלישאי הזה כבר לא תופס,לפחות לא באוניות חיל הים.  קרא עוד...

התמודדות עם סכסוכים במסעדות

התמודדות עם סכסוכים במסעדות סוגי הסכסוכים שמתגלים כשאנשים מגיעים למסעדות מגוונים: האוכל לא היה טעים, האוכלהיה קר, הייתה לי שערה בצלחת, המלצרית לא הייתה אדיבה, הייתי צריך לחכות יותר מדי ועודעל סכסוכים שכיחים בתחום המסעדות וההסעדה ועל הדרך הטובה ביותר להתמודד איתם בכתבה הבאה מאת נדב נישרי  קרא עוד...

תם עידן הנקניקיות והבורקס בצה"ל

חודשים ספורים בלבד לאחר שהתבשרנו על יציאתו של קציץ הבשר,הלוף המיתולוגי לגימלאות,אנחנו מתבשרים בימים אלה שבמסגרת השינוי לאורח חיים בריא שעובר הצבא ,הנקניקיות והבורקסים פורשים אף הם.  קרא עוד...

יצור מזון בתזרים בטיחותי וכלכלי

האם יש קשר בין הדרישות "המחמירות" של משרד הבריאות לשליטה על היצור מההיבט הכלכלי ? את התשובות האמיתיות לכך תמצאו בכתבה שלפניכם  קרא עוד...

כמה מילים על אומגה 3

לאומגה 3 יש תכונות חיוביות רבות והשפעה טובה מאוד על הגוף וכתוצאה מכך הוא נחשב לאחד מתוספי התזונה הנפוצים ביותר בישראל. למרות השפעותיו הבריאותיות המעולות מומלץ להתייעץ עם רופא או יועץ תזונה בטרם השימוש. אומגה 3 תורם לפעילות כלי הדם והלב ומסייע במניעת התקפי לב ומקרי שבץ  קרא עוד...

קייטרינג מקוצץ בפיקוד המרכז של צה"ל

הקיצוץ המתוכנן של שלושה מיליארד שקלים בתקציב הביטחון הביא את פיקוד המרכז לחסוך למעלה מ- 220 מליון שקל בארבע השנים הקרובות ובתוך כך לקצץ בהוצאות הפיקודיות על הקייטרינג סכום של 2 מיליון שקל.  קרא עוד...

פורום מקצועי חדש בישראל "הפורום הישראלי לבטיחות מזון"

בימים אלו הוקם בישראל פורום בטיחות מזון שמטרתו להוות מסגרת מקצועית מסייעת ומיעצת לגורמים ממשלתיים,ציבוריים ואחרים בארץ ובחו"ל.  קרא עוד...

תכנון מטבח סיסטמתי

איך מתכננים מטבח נכון ? איך מתרגמים את חלומו של היזם למעשים ? ואיך יוצרים חווית לקוח ? ולא רק בנוגע ללקוח מקבל השירות,אלא גם לגבי הלקוח נותן השירות. ראיון עם אורי ליף ממתכנני המטבחים הבכירים בישראל,שהקים בימים אלו את חברת "סיסתמה" לתכנון מטבחים ומערכי הסעדה. אלון גני  קרא עוד...

תוספת של 7.5 מליון ₪ להכשרה הקולינארית בישראל

לפני מספר חודשים דיווחנו על הקיצוץ והמצוקה התקציבית וסכנת הסגירה שריחפה על בתי הספר הישראלים האחרונים לטבחות שנותרו ושממומנים והמפוקחים על ידי המדינה: "תדמור הרצליה","דן גורמה חיפה",רימונים טבריה" ושלוחת אוניברסיטת בן גוריון באילת.  קרא עוד...

מסביב יהום הסהר

אין לי יעוד אחר בחיים מאשר להיות טבח,מצהיר שף סהר רפאל שזכייה שלו בתוכנית הריאליטי "המטבח", לא העלתה לו את הרוטב לראש והוא נשאר אותו איש צנוע ומלא אהבה לבישול.  קרא עוד...

כה לחי לשף חי

חי שוורץ עד לא מזמן שף מלון קראון פלז'ה ירושלים הוא שף חי תרתי משמע,מקצוען,שאינו נכנע לתכתיבי שוק מוצרי המזון המוכן,מדבר במונחים מקצועיים קלאסיים ומייצר בעצמו כמעט הכול כמו פעם.  קרא עוד...

אחד אלוהינו שבשמיים ובארץ

איך אתם יודעים שהבשר שקניתם ראוי למאכל ? שהדגים שקניתם לא מורעלים ? שהירקות והפירות שקניתם לא רוויים בשאריות חומרי הדברה ? ובכן , אתם לא יודעים ! ואחת הסיבות העיקריות לכך היא העובדה שמספר הפקחים שאמורים לשמור עלינו בטל בשישים  קרא עוד...

לאן נעלם מקצוע המלצרות?

לפני כ- 30 שנה סיימתי את חוק לימודי התיכוניים במגמת המלונאות בבית הספר אורט יד ליבוביץ' בנתניה,במסגרת לימודי הטבחות למדתי גם מלצרות,פרקים ביסודות האירוח,ואני זוכר גם שעורים כמו הליכות ונימוסים,עריכת שולחן. ואפילו פרק של לימודי בר.  קרא עוד...

ניהול סיכונים

הבטחת האיכות ה- Iso כפי שהבנו מהכתבה בגיליון הקודם הם תקנים של נהלים והוראות עבודה אותם קובע הארגון, ושמטרתם לעשות סדר ולעבוד בבטיחות מיטבית של העובדים והמזון בתהליך ייצור.  קרא עוד...

נא להכיר: "טורבו שף אביגדור ברו",שף מלון "הילטון" תל אביב

באחד מימי החורף הישראלי של סוף שנת 2005 ותחילתה של שנת 2006,עם סיום חגיגות הסילבסטר והחזרה לשגרה של מטבחי המלונות והמסעדות, כיתתי את רגלי לאחד ממלונות הדגל של מדינת ישראל מלון הילטון תל אביב.  קרא עוד...

משה כץ

לראיון עם משה כץ המפקח הארצי למקצועות המלונאות והאירוח (כן יש תפקיד כזה) הטרחתי את עצמי למשרדי הממשלה החדשים בקרית הממשלה בירושלים.  קרא עוד...

המשקה הנקי

אחד המעשים הבלתי זהירים והטיפשיים אפשר לומר, הוא שימוש באריזות מזון ומשקה ריקים לאחסון ושימוש בחומרי ניקוי במטבחים המוסדיים.  קרא עוד...

רעלי טעם וריח

לא יאמן מי שמעניקים למזון הצלוי והמטוגן ריח וטעם מפתים הם רעלים מסוג AGEs .מחקר חדש מראה כי צריכה מרובה של אוכל מטוגן, צלוי או עשוי בגריל, פירושו צריכה מוגברת של רעלים אלו  קרא עוד...

אוכל לא זורקים

מדינות העולם מייצרות כ- 4 מיליארד טונות של מזון מידי שנה שכ- 50% מתוכם מושלכים לאשפה עוד בטרם הגיעו לצלחת בעוד שבמדינות הנחשלות כמיליארד אנשים נשארים רעבים, כך קובע דוח שפורסם לאחרונה על ידי ד"ר טים פוקס,ראש המחלקה לאנרגיה וסביבה במכון המהנדסים של בריטניה.  קרא עוד...

לפני ה"בתיאבון" בוחרים מסעדה ששומרת על בטיחות המזון

לפעמים בא לצאת ולהתפנק בארוחה במסעדה. יש מי שעושים זאת פעם בשבוע, אחרים אוכלים בכל יום מחוץ לבית, יש כאלו שאצלם הליכה למסעדה היא עניין של רגעים מיוחדים וחגיגות קטנות וגדולות.  קרא עוד...

כבד האווז: לא נח על משכבו

הקלחת הקולינארית הבינלאומית והמקומית אינה מניחה לכבד האווז לנוח על משכבו בשלום  קרא עוד...

קיץ חם של עבירות מזון

אז זהו שלא כולם צדיקים,כך מתברר ממספר אירועי כמעט ונפגע ממזון מקולקל,קראו והשכילו.  קרא עוד...

חדשות בטיחות מזון מרחבי העולם

צרור ידיעות בטיחות המזון המובא כאן מצביע על העובדה,שלא לעולם חוסן ומה שקורה בעולם עלול לקרוא גם אצלנו חרף העובדה שאנחנו העם הנבחר  קרא עוד...

טיפ לימוני

שפים וטבחים רבים במסעדות משתמשים או צורכים לימונים ומשתדלים שכלום מהלימון לא יבוזבז אלא שלא תמיד זה מצליח,הרעיון האחרון בתחום הוא,שכשרוצים לסחוט את הלימון עד הסוף כדאי לחצות אותו לאורכו ולא לרוחבו,כי מסתבר שהפעולה הפשוטה הזו סוחטת מהלימון הרבה יותר מיץ אבל עדיין הקליפה ברוב המקרים נזרקת,אלא אם אתה משתמש בה לגרד. אז איך אפשר בכול זאת קרא עוד...

ועדת הכלכלה אישרה : על בקבוקים ובפרסומות ובפרסומות לאלכוהול תופיע אזהרה !

משרד הבריאות פרסם לאחרונה באתר האינטרנט של שועדת הכלכלה של הכנסת אישרה את התקנות המסדירות את הגבלת השיווק והפרסומות של משקאות אלכוהוליים. האישור נועד לקבוע את סימון האזהרה המוכתב בתקנות משרד הבריאות במטרה לצמצם את תופעת האלכוהליזם בכלל ובקרה הנוער בפרט.  קרא עוד...

עץ מוצר למה התכוון המשורר

שפים נמדדים לא רק באיכות המזון אלא גם ב- food cost אם אתם רוצים לעמוד בייעדי ה - food cost ,כדאי שתקראו את הכתבה הבאה.  קרא עוד...

הכנות נבחרת ישראל לתחרות אליפות העולם בקונדיטוריה 2014

מחלבת "טרה" ו"איגוד השפים הישראלי" יארחו את אלוף העולם מצרפת שף טיירי באמס לאימון נבחרת ישראל לרגל מוקדמות אליפות העולם בפטיסרי שתיערך בחודש ינואר 2014 בשוויץ  קרא עוד...

Meatless Monday באינטל קרית גת

" Meatless Monday " באינטל קרית גת מיקי חיימוביץ', צמחונית מושבעת ומי שפרסמה את הספר אוכל למחשבה ביחד עם תמי גרייניק,החליטה להביא לארץ את היוזמה הבינלאומית שקוראת להורדת הבשר מהתפריט בימי שני ,ה Meatless Monday- . היוזמה, שהחלה בארה"ב נועדה להפחית את צריכת הבשר במטרה לצמצם נזקים סביבתיים ונזקים בריאותיים הנגרמים מצריכה מוגברת של מזון מן קרא עוד...

שר התמת שלום שמחון חתם על תקן חדש לשמן זית

שר התמ"ת שלום שמחון חתם על תקן חדש לשמן זית שר התמ"ת שלום שמחון חתם על תקן חדש לשמן זית. התקן החדש יחליף תקן משנת 1989. לדברי שמחון התקן החדש יגדיל את השקיפות לצרכן בכל הנוגע לטיבו ואיכותו של שמן הזית, יבטיח כי מדובר במוצר בריא וימנע רמאויות. התקן החדש קובע כי חל איסור על ציון "בטעם שמן זית" קרא עוד...

< 1 2 3 4 5 6 7 >
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: