moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

מאמרים

מאמרים מאת שמוליק מולדובן

את תרופותינו נפיק ממזוננו

"את תרופותינו נפיק ממזוננו" שף שי קרידי מחשבותיו של שף למול נפלאות האולימפיאדה. זה קורה פעם בארבע שנים ובכל פעם אנחנו כולנו מתרגשים לראותם מחדש. כשהם מציפים את המסכים, ברוכים בכישרונות נדירים, יפים כל-כך וחטובים כפסלים שעוצבו ביד אומן. הספורטאים האולימפיים. גזע של אנשים בריאים וחסונים באופן מעורר קנאה. האמת היא שבין ה"בריאות" שלהם לבין הבריאות שלנו ישנו מרחק קרא עוד...

נשנש עש

"נשנש עש" שפים הרפתקנים שמחפשים חידושים קולינאריים חדשות לבקרים בוודאי ישמחו לקרוא שהעש המצוי,החרק המעופף החום ועלוב המראה,לתפריט האוסטרלי. "נשנש עש" הוא הקמפיין החדש באוסטרליה,אותו מוביל השף ז'אן-פייר ברונטו (51), ממוצא צרפתי כמובן, שנחשב לפורץ דרך וכבר הפתיע בעבר עם מתכונים אקזוטיים כמו חרק מעושן ברוטב הדסים,לימון ואגוזים. ברונטו הוא אכלן עש ותיק. כבר 11 שנים שהוא קרא עוד...

קייטרינג לאירועים סגורים ולערבי צוות עובדים

כל מי שמנהל עסק יודע היטב: ללא העובדים אין כל סיכוי שהעסק יצליח. כלומר, אפילו אם אתם הגיתם רעיון גאוני בזמנו ואפילו אם אתם הם אלה שעשו את כל הצעדים כדי להקים את העסק או את החברה, ללא העובדים שלכם לא הייתם יכולים להרוויח.הכשרה נכונה וייעוץ מקדים לעסקים עוזר ומכין את הצוות לעבודה נכונה ופרודוקטיבית במסעדה. קרא עוד...

החשיבות של הגשת מים נקיים ובריאים לצד המזון

כולנו מודעים לכך שהמים הם נוזל החיים החיוני והחשוב ביותר לאדם המהווים את מרבית משקל גופו (כ-60% בממוצע).  קרא עוד...

ייצור מזון בשיווק הנחיות חדשות של משרד הבריאות

ייצור מזון בשיווק הנחיות חדשות של משרד הבריאות שירות המזון הארצי במשרד הבריאות פרסם לאחרונה חוזר ובו הנחיות חדשות לייצור מזון בשיווק במסגרת רישיון העסק למכירת מזון, במקום האריזה בלבד. מטרת ההנחיות היא להסדיר את הדרישות לעסקי מזון שמבצעים פעולות יצרניות בנקודות השיווק,כדוגמת פריסת גבינה צהובה ואריזתה מראש (שלא לעיני הלקוח). עד כמה שישמע מוזר,העובדה שבסופר מרקט פורסים גבינה קרא עוד...

לשף טעים לסועד פחות

לשף טעים לסועד איכס  קרא עוד...

מנכ"ל חדש בחברת נחשון תכנון מטבחים

מנכ"ל חדש בחברת נחשון תכנון מטבחים המתכנן הבכיר בחברת נחשון תכנון מטבחים מר אמנון עוזרי מונה לאחרונה למנכ"ל החברה הותיקה והגדולה במדינה לתכנון מטבחים ומערכות מזון. אמנון תושב קיבוץ נחשון (61) נשוי ואב ל- 4 למד הנדסת בנין במדרשת רופין,ניהל במשך 10 שנים את תחום הבניה והתשתיות בקיבוץ ובמשך 25 השנים האחרונות הוא משמש כמתכנן מטבחים בחברה, לאחר קרא עוד...

מסעדות בטעם בית חולים

מסעדות בטעם בית חולים אם טרם אכלתם במסעדה שבה מגישים את האוכל בסירי לילה,אתם מוזמנים לטאיפיי, למסעדה שנבנתה בהשראת בית חולים שמואל מולדובן אחרי שהתוודענו למסעדה שמושביה עשויות מאסלות,מסעדת כלא עם שולחנות מאחורי הסורגים, מסעדה שמצוידת במיטות,מסעדה שבה אוכלים בחשיכה ומסעדה שבה מוגשות המנות בסירי לילה ועל מנת שלא ישעממם לנו חלילה טאיפיי שמובילה את הקונספטים המשוגעים של המסעדות קרא עוד...

שף לשבת

שף לשבת אחת הבעיות ההלכתיות המרכזיות במטבח היהודי הכשר היא חימום מזון לח בשבת. רבנים רבים אוסרים לחמם בשבת מזון לח בדגש למזון המכיל רטבים,מחשש שבתהליך החימום בגלל הלחות הרבה יש פעולת בישול האסורה בשבת. אך אל חשש עדיין הראש היהודי ממציא לנו פטנטים והפתרון ההלכתי שנמצא לבעיה על ידי חברת ראש טכנולוגיות ,היא פיתוח של מקרר משולב בארון קרא עוד...

10% מהפירות והירקות מכילים שאריות חומרי הדברה

10% מהפירות והירקות מכילים שאריות חומרי הדברה מחקר חדש של משרד הבריאות מצביע על כך שכ- 10% מהפירות והירקות שאנו אוכלים מכילים שאריות חומרי הדברה מעל לתקן המותר. מדובר בחומרים שחשיפה ממושכת אליהם עלולים לגרום לבעיות בריאות שונות ובינהם פגיעות במערכת העצבים ובמערכת ההורמונלית. הירקות שהכילו את הכמויות הגדול והחריגות של חומרי ההדברה היו : בצל ירוק,כוסברה,כרפס,פטרוזילה,שמיר קרא עוד...

116 אלף שקלים פיצוי על תאונת עבודה במאפיה

116 אש"ח פיצוי על תאונת עבודה במאפיה עובד שהניף מגש בצק במאפיית 'לחם תושייה' וקרס. המאפייה יפוצה ב-116 אלף ₪. כאשר אנו חושבים על תאונה, בדרך כלל נקרית במוחנו תמונה מוחשית וברורה של אירוע פתאומי יוצא דופן, כמו התנגשות או פיצוץ. רבים מאתנו כלל לא מודעים לסכנות היומיומיות האורבות לנו במהלך שגרת עבודה רגילה. תאונת עבודה שכזו ארעה קרא עוד...

300 שנות מסעדנות

300 שנות מסעדנות את אורך חייה של מסעדה ממוצעת בישראל אנחנו פחות או יותר יודעים,אבל מה תגידו על הנתון המדהים הבא ? מסעדת - BOEUCC ANTICO RISTORANTE במילנו ,עדיין עושה חייל עם מנות משובחות מאז 1696, זו מסעדנות לשמה ! שמואל מולדובן משתלבות שרואים רק בסרטים,שוכנת אחר כבוד רב מאוד יש לומר,מסעדת BOEUCC ANTICO (חור עתיק,בתרגום חופשי),כבר 300 שנה קרא עוד...

60 שניות על היסטוריית הארטיק

60 שניות על היסטוריית הארטיקעם פתיחת שנת הלימודים, גלידות פלדמן רוצה לתרום קצת ידע עם מספר עובדות על הארטיק. אז מה אנחנו לא יודעים על הארטיק ? הארטיק הומצא שלא במתכוון על ידי פרנק אפרסון, ילד בן 11, בשנת 1905. רק אחרי 18 שנה הבין אפרסון הצעיר כי "עלה פה על משהו", ובשנת 1923, הגיש בקשת פטנט, קרא עוד...

98% מהישראלים קונים עגבניות אבל מתגעגעים לטעם של פעם

מי מאיתנו אינו מתגעגע לעגבניות של פעם האדומות והטעימות? סקר הגל החדש שבוצע עבור חברת הזרע ג'נטי'קס, מייצרת ומשווקת זני מכלוא של ירקות וגידולי שדה, בדק את הרגלי אכילת העגבניות במדינה ומצא שרוב גדול של הישראלים מתגעגע לעגבניות של פעם.  קרא עוד...

CO2 - הסטארט אפ הבא לשינוע מזון בקירור

הרעיון לשימוש בגז ה- CO2 לשינוע מזון בקירור כבר כאן ומתברר שמעולם הוא לא היה קל ויעיל יותר,אז איך לא חשבו על זה קודם  קרא עוד...

Modernist Cuisine , תנ"ך הבישול של המאה ה- 21

בשנים האחרונות אנחנו שומעים על הרבה הייטקיסטים ובעלי מקצועות חופשיים אחרים שמגלים בגילאים מבוגרים יותר את מה שהם באמת אוהבים "בישול".  קרא עוד...

אורי ליף פרש מנחשון תכנון מטבחי והקים את סיסתמה

אורי ליף, ממתכנני המטבחים המובילים והמוכרים בישראל, עזב את חברת "נחשון תכנון מטבחים" ויצא לדרך חדשה לאחר כמעט שני עשורים, בהם עבד בחברה.  קרא עוד...

אז מה רע בבשר סוסים ?

אז מה רע בבשר סוסים ? פרשת בשר הסוסים האחרונה שהסעירה את אירופה והעולם כולו העלתה את השאלה המתבקשת מאליה ,מה בעצם רע בלאכול בשר סוסים ? שמואל מולדובן הסוס הוא חיה חברתית וצמחונית ממשפחת הסוסיים משפחה שכוללת גם חמורים וזברות,הם הניזונים בעיקר ממזונות סיביים נוקשים, כמו דשאים וצמחים ובעת הצורך הם אוכלים גם עלים, פירות, או קליפות קרא עוד...

איגוד שפים בעולם ובישראל

1.030.000 זה המספר המדויק של תוצאות החיפוש "איגודי שפים בעולם",כך לפחות לפי "גוגל",אז מה אנחנו יודעים באמת על איגודי שפים בעולם ובישראל ?  קרא עוד...

איך אתם אוהבים את החריף שלכם ?

איך אתם אוהבים את החריף שלכם ? המטבח הישראלי, שיש החולקים על עצם קיומו,הוא ערבוב של סוגי הבישול היהודי, המזרחי החריף והאשכנזי המתוק, עם המטבח הים-תיכוני שמשלב בין שניהם,תוך שימוש במצרכים מקומיים כ : קטניות, עופות, תבלינים,ירקות ופירות, ועוד. יש שאוהבים את האוכל שלהם שורף ברמה של מדורת ל"ג בעומר ויש שאוהבים את האוכל שלהם חריף ברמה של קרא עוד...

איך בוחרים בשר טרי ובריא?

נתח בשר איכותי משנה לחלוטין את האופי של הארוחה ומשדרג אותה פלאים. אנו צריכים להקפיד לבחור בשר טרי ובריא בכל סיטואציה. לא משנה אם מדובר על אירוע חברתי בו אנו מתכננים לצלות כמויות עצומות של סטייקים ושיפודים או על ארוחה אינטימית במטבח, הבשר הוא הפקטור החשוב ביותר בארוחה. אך כיצד בוחרים בשר טרי ואיך קרא עוד...

איכות מזון

איכות מזון הדבר החשוב ביותר עבור לקוח שמתעתד לאכול במסעדה או בבית קפה הוא שהאוכל אותו הוא מזמין יהיה טעים. אין ספק, אחת הסיבות הגדולות שרוב האנשים יוצאים לאכול בחוץ, פרט לכך שאולי אין להם כוח לבשל, הוא כדי ליהנות ממנה יוצאת דופן כמוה לא יאכלו בבית, ואם אפשר אף מנה שתאפשר להם בתום האכילה ללקק את קרא עוד...

אינטל

חדרי אוכל Out מסעדות IN !!! זו תפיסת ההסעדה החדשה של חברת אינטל שמובילה מהפכה קולינארית,המזעזעת את יסודות ההסעדה המוסדית בישראל וקובעת אתגרים וסטנדרטים חדשים של מיתוג  קרא עוד...

אכילת תפוחי אדמה שהוכנו בדרך נכונה מסייעת בהפחתת המשקל

מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בשיתוף "דייוויס" - המרכז הלאומי לבטיחות מזון וטכנולוגיה בארה"ב העלה שתפוחי אדמה שהוכנו בדרך נכונה יכולים להיות חלק חשוב ומרכזי בתוכנית לירידה במשקל.  קרא עוד...

אם לא תאכל, תשלם!

אם לא תאכל, תשלם! בעלי המסעדות בהונג קונן מצאו לאחרונה דרך מקורית לקצץ בבזבוז המזון והם מאיימים על הסועדים שאם לא יסיימו את כל מה שיש על הצלחת, הם עלולים לספוג קנס כספי, כך דיווח העיתון "סאות' צ'יינה מורנינג פוסט". ממשלת הונג קונג בוחנת דרכים חדשו לצמצם את משבר הפסולת הגדול קונג בדרכים חדשות של סילוק או קרא עוד...

אמצעים דיגיטליים בעולם הקולינארי

אמצעים דיגיטליים בעולם הקולינארי האמצעים הדיגיטליים ששולבו בציוד המטבח המוסדי בעשור שחלף הביאו אחריהם את טכנולוגיית האפליקציות החכמות שתופסות את מקומן בענף ההסעדה ומעיפות את אפשרויות הניהול,השליטה הבקרה,השיווק והמכירות למחוזות שלא הכרנו שמואל מולדובן מאז שאבי המטבח הצרפתי השף George Auguste Escoffier הביא לעולם את ההכרה הרשמית במקצוע הבישול במאה הקודמת,תדמיתו של מקצוע הבישול מעבר להיותו מקצוע אומנותי ,הוגדר קרא עוד...

אקונומיקה בסירים הסודניים

אקונומיקה בסירים הסודניים פקחי משרד הבריאות השמידו מזון שנמצא לא ראוי למאכל אדם במסעדה סודנית בדרום תל אביב שמואל מולדובן עבדאללה מוסטפה עובד זר סודני ,בעל מסעדה סודנית בנווה שאנן בדרום תל-אביב,לא ציפה שפקחי משרד הבריאות הישראלי ישמידו את המזון שיצר באמצעות הוספת אקונומיקה לסירים ועוד לפני הסועדים כאילו היה פושע מועד.בסודן כך חשב זה לא היה קורה לו,תוך קרא עוד...

ארוחת בוקר מנמיכה את הסיכוי למחלות לב

ארוחת בוקר מנמיכה את הסיכוי למחלות לב מחקר ישראלי שנערך בקרב בני 25 עד 45 הראה, כי הקפדה על ארוחת בוקר מסודרת מורידה את רמת השומנים בדם, דבר המפחית את ההסתברות ללקות באירוע לב. אחד החוקרים: "רמת הטריגליצרידים היא מדד רגיש לשינויי חיים"  קרא עוד...

בגלל ארגז מלפפונים

בגלל ארגז מלפפונים זוכרים את השיר הכול בגלל מסמר קטן ? ובכן לאישה שמזלה לא שפר עליה,הכול קרה בגלל ארגז מלפפונים והמעשה שהיה כך היה עובד הרשת הניח ארגז מלפפונים על הרצפה, מאחורי גבה, בעת שערכה במקום את קניותיה וכניסתה להמשיך בדרכה,נתקלה בארגז, ונפלה. התוצאה :קרעה ברצועה בכתף והגבלה בתנועה.ד"ר ילנה גוכמן, מומחית לכירורגיה אורתופדית, בדקה את התובעת קרא עוד...

בטיחות בשימוש במתקני גז

שתי פיצוצי הגז בנתניה שעלו בחיי אדם ובפצועים,מצביעים על שגרה והזנחת תחום הבטיחות,תוך שאנו אומרים לעצמנו שלנו זה לא יקרה..  קרא עוד...

< 1 2 3 4 5 6 7 >
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: