moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

מאמרים

מאמרים מאת שמוליק מולדובן

בטיחות המזון בהלכה היהודית

בטיחות המזון בהלכה היהודית הלכות בטיחות המזון הופיעו בהלכה היהודית כבר לפני 2000 שנה והטכנולוגיה של ימנו מאפשרת להבין את ההלכות טוב יותר ולהתמודד בהצלחה במלחמה הבלתי פוסקת בחיידקים. *הרב אריה אור שמואל מולדובן הנחיות ליצור מזון בתנאי תברואה נאותים לא באות על מנת להקשות על העוסקים במלאכה כפי שחושבים רבים,אלא דווקא על מנת להציל נפשות ממחלות ואף ממוות. חז"ל שהיו קרא עוד...

בין מנהרות לפירות

סגירת מרבית מנהרות ההברחה בין מצרים לרצועת עזה הביאה לאושרם של החקלאים,לעליה של 15% ביצוא הפירות מישראל לרצועה בחציון הראשון של 2013.  קרא עוד...

ביצים מבושלות בנוזל יסודי – שתן ילדים

ביצים מבושלות בנוזל יסודי – שתן ילדים הסינים אינם בוחלים בכלום אחרת ישארו רעבים וזו הסיבה שהם אוכלים כול מה שזז. המתכון ההזוי,פותח כך נראה בעיר דונגיאנג בה משרים ומבשלים את הביצים בנוזל יסודי מאוד יש לומר ,שתן של ילדים בני עשר. הביצים לא תאמינו נחשבות למעדן ונמכרות ברחוב במחיר כפול מביצה שבושלה סתם במים ללא טעם שם קרא עוד...

ביצים מתוקות ומסוכנות

ביצים מתוקות ומסוכנות הדר שפיגל הגרמני מדווח שבמסגרת תקנה משנת 1938 האוסרת על הימצאות פריטים בלתי אכילים בתוך דברי מתיקה מחשש למקרי חנק בקרב ילדים, ביצי השוקולד המפורסמות של חברת קינדר אינן חוקיות בארה"ב. על פי הדיווח, פקידי המכס בארצות הברית, החרימו בשנה שעברה 60 אלף ביצים ברחבי ארה"ב, פי שניים ממספר הביצים שהוחרמו ב-2010. בשנת 1997 הסירה קרא עוד...

בישול בוואקום

עיתות של משבר כלכלי הן בדיוק הזמן להביא לשינוי בתהליכים עיקריים בעסק. אחד השינויים שיכולים לסייע בצמיחה כלכלית בעת משבר ובכלל הוא מעבר לבישול בוואקום ושימו לב היטב ליתרונות השיטה.  קרא עוד...

בישולי תורג'מן

תכירו: אבי תורג'מן (31) עד לתכירו: אבי תורג'מן (31) עד לאחרונה נחבא בין הסירים של קייטרינג מזל טלה מבית פוד ארט,בתפקיד שף הקייטרינג.  קרא עוד...

בן 14 אושפז במצב קשה בשל אלרגיה לחלב

בן 14 אושפז במצב קשה בשל אלרגיה לחלב הנער הסובל מאלרגיה לחלבון החלב הועבר במסוק לבית החולים סורוקה, לאחר שלקה בהתקף אלרגיה קשה. חייו ניצלו בזכות תושייתו של אביו, שהזריק לו מיד מנת אדרנלין ממזרק ה"אפיפן" ובכך הציל את חייו. המקרה ארע במלון לאונרדו פריביליז' באזור ים המלח. בעת שהמשפחה הסבה לשולחן האוכל, אכל הנער הסובל מאלרגיה לחלב קרא עוד...

בעלי מסעדות בארה"ב אוסרים על צילום המנות

בעלי מסעדות בארה"ב אוסרים על צילום המנות בשורה רעה לאינסטגרמרים:תופעה חדשה בארה"ב,בעלי מסעדות אוסרים על האורחים לצלם ולשתף ברשת את המנות שהזמינו במסעדה. הגם שלכאורה התיעוד הוא אינטרס מובהק של המסעדה שכביכול מרוויחה מכך פרסום ויראלי, השפים טוענים כי חובבי תיעוד המזון שיעשו הכל על מנת לצלם את המנות ולשתפן עם חברים ברשת, לרבות עמידה על כיסאות ושימוש קרא עוד...

גורמה עָאַלְק

האם השימוש בטכנולוגיות ואופנות חדשות לשדרוג מנות הגורמה עושות אותן למתקדמות,טעימות וסקסיות יותר ? התשובה בכתבה הבאה..  קרא עוד...

גלאי ביומימטי לזיהוי מזון מקולקל

גלאי ביומימטי לזיהוי מזון מקולקל מדענים מקוריאה פיתחו גלאי ביומימטי לזיהוי מזון מקולקל המבוסס על קולטנים במערכת האף של כלב לגילוי מזון מקולקל במפעל המזון. המערכת חוסכת את הצורך לשנע דגימות למעבדה. חוש הריח הטבעי של הכלב הכולל קולטני ריח עוצמתיים פי 40 מקולטני הריח של האדם גוייס לפיתוח גלאי ביומימטי לזיהוי מזון מקולקל. תהליך קלקול המזון מלווה בהתחמצנות קרא עוד...

דגים מכובסים

תחקיר "כלבוטק" חשף כי דגים המיובאים מסין,נמכרים ברשתות השיווק לאחר שעברו "כיבוס" שנועד להחדיר לתוכם מים וחומר כימי,בניגוד לתקן המותר בישראל. אז מה חדש ?  קרא עוד...

ה- FDA אכילת סלמון שהונדס גנטית איננה מסוכנת לבריאות

ה- FDA אכילת סלמון שהונדס גנטית איננה מסוכנת לבריאות  קרא עוד...

הגָ'בוֹטִיקָבָה

לא, זוהי לא עוד מתיחה,הפירות שבתמונה,שנראה כאילו ננעצו בגזע העץ באופן מלאכותי,הם פירות עץ הגָ'בוֹטִיקָבָה,הידוע גם בכינויו "עץ הענבים הברזילאי".  קרא עוד...

ההיסטוריה של מדי השף

שאלתם פעם למה במדי השף 2 שורות כפתורים ? ומה הסיבה למכנסיים המשובצים ? אם לא קיבלתם תשובות עד היום,כדאי שתמשיכו לקרוא.  קרא עוד...

הזרע ג'נטיקס

הזרע ג'נטיקס מציגה זן עגבניות אשכול חדש העונה לשם מגנוליה  קרא עוד...

החולדה שהבהילה וגרמה לנכות

החולדה שהבהילה וגרמה לנכות הרחקת בעלי חיים מזיקים מעסקי מזון היא אחת מהפעולות הבסיסיות שהם חייבים בעלי עסקי המזון לנקוט,בעיקר בגלל שעיסוקם במזון,שמהווה מקור משיכה נהדר למכרסמים,חרקים ואף להולכים על ארבע. מתברר שבעלי החיים המזיקים בדגש למכרסמים ממשפחת העכברושים,מזיקים לא רק למזון,אלא גם יכולים לגרום לפציעתם החמורה של בני אדם ולאו דווקא בנשיכה. סיפורה של עובדת חברת אוסם קרא עוד...

החיים בשנת 1500

החיים בשנת 1500 בפעם הבאה שאתה שוטף ידיים ומתלונן שטמפרטורת המים היא לא בדיוק איך שאתה אוהב, חשוב על איך הדברים היו פעםהנה כמה עובדות על שנות ה- 1500. שמואל מולדובן כן חברים אנחנו אמנם חיים בתקופת שפע ולמרות שחינו נוחים ויש לנו הכול אנחנו מקבלים את הדברים כמובנים מאליהם ואנחנו לא באמת יודעים להעריך את הנוחות ולו גם קרא עוד...

החשיבות של איכות מזון

החשיבות של איכות מזון טעם הוא ללא ספק אחד מהדברים החשובים ביותר בעת שאנו רוכשים מאכל מסוים, שהרי אם הוא לא יהיה טעים לנו אנו לא נחזור ונרכוש אותו שוב. לכן, רוב החברות ורוב העסקים שמספקים לנו מזון שמים דגש מיוחד על טעמו של כל מוצר.  קרא עוד...

הטבחים רוצים צדק תעסוקתי

הידעתם שקיימים חוקי מגן שמגנים עליכם עובדי המטבח ? חוקים שגם אם תרצו,אסור לכם לוותר עליהם על פי החוק  קרא עוד...

היינן הבשלן

יינן טוב חייב לדעת לבשל,כך למשנתו של אוליבייה פרתי ,יינן בעל תואר שני בייננות ובשלן חובב,שמחזיק במשרדו 2 כרכים עבים שכותרתם "התנ"ך של היין".  קרא עוד...

היסטמין רעיל בדג טונה

היסטמין רעיל בדג טונה פקחי עיריית רחובות השמידו לאחרונה 25 קילו נתחי דג טונה קפואים בסניף רשת כמעט חינם בפארק המדע,לאחר שנמצאה בהם כמות חריגה של היסטמין. ההיסטמין (Histamine) הוא חומר שנמצא כמעט בכל רקמות הגוף.הפעילות הפרמקולוגית שלו חזקה וגורמת להרחבת כלי דם ולכיווץ שרירים,הוא משתחרר בגוף בעודף כאשר קיימת תגובה אלרגית וגורם לתסמינים כמו פריחה ותפיחה בעור. קרא עוד...

היתרונות באפייה עם אבן שמוט

אם אתם אוהבים לאכול פיצות, פיתות או לחם ביתי, או אם יש לכם מאפייה ואתם רוצים למכור מאפים טריים ואיכותיים, אתם צריכים אבן שמוט. כל המידע על האבן הטובה הזאת שתאפשר לכם וללקוחות שלכם ליהנות באמת ממאפה טוב – תמצאו כאן, במאמר שלפניכם.  קרא עוד...

הכיבוד המתאים ביותר לערב חברה מושקע

להפיק אירוע חברה זה לא דבר שקל להתמודד איתו, כי המטרה ברורה: האירוע חייב להיות מושלם. אם האירוע לא יהיה מספיק מוצלח הוא לא יענה על הציפיות והוא עלול לגרום ליותר נזק לחברה מאשר להביא לה תועלת. לכן הדבר הראשון שצריך לדעת על אירוע החברה זה שלא כדאי לתכנן אותו בלחץ ולא כדאי לעשות את זה קרא עוד...

המאבק הנצחי בין החיידקים הרעים והטובים

המאבק הנצחי בין החיידקים הרעים והטובים במעייםזה זמן רב שאנחנו יודעים שאוכלוסיית החיידקים הטובים שחיה במעי האדם מתחרה עם חיידקים פתוגניים (הרעים) על מזון ומרחב מחיה ומונעת מהם להתרבות במעי ולגרום למחלות. אחת התעלומות שהטרידו חוקרים היא כיצד מצליחים חיידקי מעיים פתוגניים, דוגמת זן ה- אי קולי שגרם לאחרונה למקרי מחלה רבים באירופה, להדביק בני אדם ולגרום קרא עוד...

המנטור הקונדיטור

מקצוענות היא שם המשחק,כך הוכיח שף מאסטר ג'קי חזן המנטור של נבחרת ישראל באפיה,כשזכה יחד איתה באליפות אירופה באפיה לשנת 2012.  קרא עוד...

המשחיז המגנטי

הגרמנים אתם יודעים יודעים לייצר ציוד מטבח ובכלל טוב יותר כמעט מכול אחד אחר בעולם חברת F.DICK הגרמנית היא החברה הוותיקה בעולם (נוסדה ב- 1778) לייצור סכינים, מוטות חידוד ומכונות השחזה לטבחים וקצבים. בימים אלו הוציאה החברה לשוק המזון המוסדי את משחיז הסכינים החדש שלה MAGNETO STEEL POLISH המשחיז קל משקל,נוח לאחיזה וקל לשימוש : מעבירים את להב קרא עוד...

המתכון לזוגיות טובה בין יין לשוקולד

יין ושוקולד ,שתי מילים שגורמות לנו לחלום ,לדמיין , שתי הנאות הנמצאות סביבנו בכל זמן ומקום. נהוג לחשוב ששוקולד מתאים ומתחבר ליינות מתוקים דווקא, זה נכון אבל לא רק,אם כך מהו המתכון  קרא עוד...

הנדסת אנוש קולינארית

www.moldovanfood.co.il/בתכנון נכון של מנות לא מספיק שהאוכל יהיה טעים ,הוא צריך גם להיות נוח למשתמש במרקם,בגודל בצורה,מותאם לכלי האכילה ושיטת ההגשה.  קרא עוד...

הנחיות משרד הבריאות לגני אירועים

הנחיות משרד הבריאות לגני אירועים תקנת תנאי תברואה לבתי אוכל התשמ"ג 1983 הם תקנות משרד הבריאות המחייבות בתי עסק ליצור מזון ולהגשתו. התקנה לעיל מתייחסת גם לגני אירועים,אולם רבים אינם יודעים שלגבי גני אירועים ,הוסיף משרד הבריאות הנחיות יעודיות,שמבדילות את הדרישות למשל מאולם אירועים. בהגדרה השונה מהגדרת אולם אירועים,גן אירועים מוגדר בהנחיה כך : "מקום לעריכת שמחות ואירועים מתחת קרא עוד...

העם רוצה גם צדק תזונתי

מה באמת אוכלים הילדים בבית הספר ובגנים בפרויקט ההזנה של משרד החינוך ? בעיקר פחמימות וכתוספת שוב פחמימות.  קרא עוד...

< 1 2 3 4 5 6 7 >
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: