moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

מאמרים

מאמרים מאת שמוליק מולדובן

הפניקה של משרד הבריאות תעלה לו מליונים

הפניקה של משרד הבריאות תעלה לו מליונים משרד הבריאות, ישלם פיצויים בסך של כ- 7.5 מיליון שקלים ל’ארגון מגדלי הדגים’, עקב החלטה לפני כעשור לאסור את שיווקם של דגי הבריכות.זה מה שקורה כשגורמים מוסמכים ככול שיהיו,מקבלים החלטות חפוזות ללא שיקול מספק וללא מעורבות של גורמים מקצועים נוספים. כך קרה שבחודש מאי האחרון ניתן בבית המשפט המחוזי בעיר תל קרא עוד...

הפניקה של משרד הבריאות תעלה לו מליונים!!!

משרד הבריאות, ישלם פיצויים בסך של כ- 7.5 מיליון שקלים ל’ארגון מגדלי הדגים’, עקב החלטה לפני כעשור לאסור את שיווקם של דגי הבריכות.זה מה שקורה כשגורמים מוסמכים ככול שיהיו,מקבלים החלטות חפוזות ללא שיקול מספק וללא מעורבות של גורמים מקצועים נוספים. כך קרה שבחודש מאי האחרון ניתן בבית המשפט המחוזי בעיר תל אביב, פסק דין בעניין הנזקים הכבדים קרא עוד...

הקץ לטיגון בשמן מכונות

אין שום סיבה עם הטכנולוגיה הקיימת שלא לטגן בשמן באיכות טובה ולחסוך המון כסף.אם אתה מאלו המחפשים לחסוך ולהתייעל ,הכתבה הבאה היא בדיוק בשבילך  קרא עוד...

הקשר בין בישול ירוק לחסכון באנרגיה

בישול ירוק ? לא בדיוק בישול ירקות ירוקים, מדובר על בישול נמוך אנרגיה מחד ובריא מאידך שתומך את איכות הסביבה בטכנולוגיות וטכניקות מתקדמות, לשפים שחפצים שהמטבח שלהם יישאר אקולוגי,ירוק ויחד עם זאת טרנדי.  קרא עוד...

השום השחור

השום השחורמאז שהוצג לעולם המערבי לפני כחמש שנים, זוכה השום השחור לעלייה מתמדת בפופולריות שלו, מה שהפך אותו בזמן קצר יחסית מתוסף מזון לרכיב-שף אופנתי. החודש הוא הגיע לישראל והתקשורת הקולינארית כבר מגלה בו עניין וכך גם שפים.כוח השום השחור הוא כזה שרק אחרי שטועמים אותו,מבינים על מה מדובר.עד אז לא מבינים מה זה". השום השחור הוא קרא עוד...

השף גלעד דולב

במסגרת תפקידי כשף צה"ל בשנות ה- 80, ערכתי ביקורת קולינארית במוצבי צה"ל בגזרת הצפון והייתי עד לטלפונים של חיילים לאימותיהם על מנת ללמוד מהן כיצד מבשלים פסטה אורז ועוד תבשילים מבית.  קרא עוד...

השף המכשף

יואב בר שף מסעדת Maraboo הוא מסוג השפים הצעירים והיסודיים שאינם מתפשרים על איכות.ועל פניו נראה שתכונות אלו הן שזיכו אותו ואת צוות המסעדה שלו,במקום הראשון בתחרות אליפות המסעדות של ישראל.  קרא עוד...

השף המתלבש

מְגָה שף גיא פרץ שפָרָץ את גבולות המטבח לעסקים.ושחולש על קבוצת החברות הקולינארית היחידה בישראל,מודה:אני מכור לקולינאריה,אני עובד 17 שעות ביממה והשמיים הם לא הגבול.  קרא עוד...

השף שלום קדוש - שף השנה הבינלאומי

השף שלום קדוש - "שף השנה הבינלאומי " שלום קדוש,השף הותיק של מלון לאונרדו פלזה בירושלים,קיבל את פרס Eckart הבינלאומי,מידי השף האוסטרי Eckart Witzigmann,המעוטר בעצמו בפרס שף המאה.הסיבה לפרס "הפיכת המטבח הכשר לאנין טעם" ותרומתו של קדוש לאיכות קולינאריה הבינלאומית. שמואל מולדובן שף שלום קדוש השגריר הקולינארי הישראלי הבלתי מעורער,חבר מן המנין במועדון השפים האקסלוסיבי שמבשלים למלכים וראשי מדינות,הוסיף קרא עוד...

התולעת כבר בפנים

התולעת כבר בפנים אנני מונז שילבה תולעים בתוך סוכריה על מקל, עכשיו היא מתכוונת להפיץ לעולם את הבשורה על הסוכרייה ועל היתרונות הבריאותיים של התולעת לא ברור מה עובר על הגברת אנני מונז, אבל משום מה נראה לה הגיוני להביא לעולם את בשורת התולעים והחרקים בתוך סוכריה על מקל. לפי חובבת התולעים מפנמה סיטי,סוכריות על מקל שבתוכן צפים קרא עוד...

וידויים של שפים

סקר בארה"ב חושף וידויים של שפים אמריקאיים שכ-שפים ישראליים אנחנו מודעים להם,אבל עדיף שכסועדים לא נדע מהם  קרא עוד...

זכות הציבור לדעת, פיילוט חדש במשרד הבריאות

במסגרת הנגשת המידע על ממצאי הפיקוח שמבצעים שרותי בריאות הציבור של משרד הבריאות בבתי אוכל,הוחלט במשרד הבריאות להתחיל לפרסם גם את ממצאי ביקורות התברואה בהם. הכוונה בשלב זה,להביא לידיעת הציבור את ממצאי הפיקוח שמבצעים בלשכות הבריאות, לצורך אישור הבקשות לרישיון העסק למסעדות. צריך להדגיש שמדובר בחוות דעת משרד הבריאות בלבד, שאינה מעידה על סטאטוס הרישוי התלוי בגורמים קרא עוד...

חומוס אבו ברקוביץ

כדי להכין חומוס טוב אתה לא חייב ששמך יהיה אבו חסאן או אבו שוקרי,לא מאמינים? קפצו לרמת השרון לחומוס אבו ברקוביץ'.  קרא עוד...

חיזוק חיובי לשירותי בריאות הציבור במחוז חיפה

חיזוק חיובי לשירותי בריאות הציבור במחוז חיפה בשירותי בריאות הציבור במחוז חיפה מאמינים סוף סוף "שזכות הציבור לדעת",בפעם הראשונה נחשפו ממצאי ביקורות תברואה בעסקי מזון לציבור,אשרי המאמין !!! שמואל מולדובן לא אחת עולה השאלה בליבנו כשאנו מתכוונים לסעוד במסעדה עממית קרובה מעניין מהי רמת הניקיון והתברואה במקום ומהי רמת הסיכון שאנו לוקחים רק ממראה עיניים. במקרים רבים ההמנעות מאכילה קרא עוד...

חיים - כהן הקולינאריה

סיפורו המופלא של חיים כהן,רועה צאן שהפך לאחד השפים הבכירים שהטביעו את חותמם על טכנולוגיות יצור המזון התעשייתיועל ענף הקולינאריה והאקדמיה הישראלי.לקרוא ולהבין שהמעז מנצח.  קרא עוד...

חיים כהן שף השנה מטעם המגזין טיים אאוט

חיים כהן שף השנה מטעם המגזין טיים אאוט המגזין טיים אאוט תל אביב הכריז בפעם השישית על הזוכים בתחרות פרסי האוכל השנתית. השנה, מספר המצביעים היה גבוה במיוחד, 135,000 איש נתנו קולם והשפיעו על הבחירות באמצעות טופס סלולרי בנענע 10 ובעמוד הפייסבוק של טיים אאוט. בפרסים הגדולים זכו: חיים כהן בתואר שף השנה, מסעדת 'טוטו' שהוכתרה בפעם קרא עוד...

חרדת תביעות המזון

האם הלקוח תמיד צודק בתביעת מזון ? בתי המשפט בישראל הוכיחו שלא ! אבל העובדה הזו לא צריכה למנוע מאיתנו ניהול סיכונים  קרא עוד...

חרקים טעימים בחסות האו"ם

חרקים טעימים בחסות האו"ם בעוד בישראל נאבקים בארבה הצברי מתוצרת הארץ שהחזיר אותנו לתקופת התנ"ך,פרסם האו"ם דוח שטוען שקיים מגוון רחב של חרקים המכילים חלבונים ומינרלים להם זקוק האדם בתפריט היומי שלו ,בכמיות הזהות לאלו שנמצאים בבשר,כשהיתרון העצום שלהם הוא שהם מופחתי שומן ולכן בריאים יותר ומביאים בעצם לתפריט מאוזן למי שמקפיד לאכול אותם אם לא ידעתם ,אז קרא עוד...

חתול מבושל במיקרוגל

תושבת בריטניה למדה מקרוב למה לא כדאי לריב עם השכנים. ג'ינה רובינס, בת 31, הרגה את החתול של שכנתה, שרה נוטון, על ידי בישולו במיקרוגל. רובינס מנגד הכחישה כי מדובר בנקמה בשל מריבה, אך בית המשפט דחה את טענותיה, הרשיע אותה בגרימת סבל בלתי נחוץ, והיא צפויה לעונש מאסר.  קרא עוד...

טעם של שבת

טעם של שבת תודו שלא אחת כשיצא לכם לאכול אוכל של שבת לא בשבת, לא היה לו את אותו הטעם אם הייתם אוכלים אותו בשבת. וכול כל למה ? תאמינו או לא, אבל הנה לכם סיבה טובה,ראשית כי הקדוש ברוך הוא בירך וקידש את יום השבת- בראשית, פרק ב' פסוקים א'-ג'. "ויכֻלוּ השמים והארץ, וכל צבאם. ויכל קרא עוד...

יאיר שף האשכולות

ראיון עם שף יאיר פיינברג,קיבוצניק עם תרבות אירופאית,טבח איכותי,פדגוג,איש ספר וסטארט אפ קולינארי,שהראיון איתו השאיר בי טעם של עוד ואני ממש לא מגזים.  קרא עוד...

ירקות עלים נקיים מחרקים ומחומרים כימיים

ירקות עלים נקיים מחרקים ומחומרים כימיים תחליב חדשני על בסיס שמן צמחי מאפשר לחקלאים לגדל עלי תבלין נקיים מחרקים ללא שאריות חומרי הדברה כימיים. גידול ירקות עלים נקיים מחרקים למגזר הדתי (וגם לחילוניים שאינם אוהבים חרקים בסלט ומעדיפים חלבונים אחרים) מחייב פעמים רבות שימוש בכמות נכבדה של חומרי הדברה כימיים,מה שמסכן את בריאותם של הצרכנים ושל החקלאים ומי קרא עוד...

ישראל בין המדינות הקרנבוריות בעולם

סקר של ארגון ה- OECD קובע שישראל נמצאת במקום טוב באמצע בין המדינות הקרנבוריות שצורכות בקר טרי, בקר קפוא ועופות. הישראלים צורכים כ- 68.3 ק"ג בשר לנפש בשנה,אחרי קנדה, ארה"ב, אוסטריה, דנמרק, יוון אירלנד,לוקסנבורג ופורטוגל שמובילות את הטבלה הקניבאליתמובילה את הטבלה פורטוגל עם 105.9 ק"ג לנפש לשנה ובמקום השני יוון עם 103.8 ק"ג לנפש לשנה. עוד מצא קרא עוד...

כבוד ! לשף שלום קדוש

ארבע עשר שפים עטורי כוכבי מישלן מהחשובים בעולם,בישלו יחד לכבודו של השגריר הקולינארי הישראלי,שף שלום קדוש,החוגג השנה מפעל חיים, של 35 שנות קולינארית גורמה כשרה והזרוע עדיין נטויה.  קרא עוד...

כי מדרום תיפתח הרעה

כי מדרום תיפתח הרעה פרופסור קרסו הזהיר באחת מתוכניות הבוקר האחרונות של גיא ואורלי וילנאי "רוב המסתננים מאפריקה שעובדים במסעדות- חולים! " שמואל מולדובן פרופסור רפי קרסו הזהיר את האוכלים במסעדות שמעסיקות עובדים זרים ובהם סודנים ואריתראים !!! פרופסור קרסו הוא רופא מתנדב במרפאת הזרים וטוען שמרביתם חולים ואו נשאים של שחפת וחצבת ומהווים איום ממשי על בריאות הסועדים. "הם מכינים קרא עוד...

כיצד לשמור על טריות המזון

מזון הוא לא רק דלק הכרחי לחיים, הוא גם מהווה עבורנו פינוק, תחביב, קולינריה, יצירתיות וחוויה נפלאה. אנשים רבים נהנים מאוכל מוכן ומרבים לאכול בחוץ. אך הסוד מאחורי הטעמים המופלאים של המאכלים שאנו אוכלים הוא הטמפרטורה הנכונה. לכל מזון יש את הטמפרטורה המתאימה להכנה שלו, להגשה שלו וכמובן גם שמירה על עליו.  קרא עוד...

כפפות או לא להיות

האם נכון יותר לעבוד עטויי כפפות בעבודה עם מזון, זאת השאלה ? פילוסופיה או לא ואולי פשוט מיקרוביולוגיה,כול התשובות בכתבה שלפניכם.  קרא עוד...

כשהמזון הופך לאויב

כשהמזון הופך לאויב מילת המפתח להפחתת הסיכונים ללקוחות בעלי אלרגיה למזון או רגישות למזון , היא מודעות! ותפקידה של תעשיית המזון על כול רבדיה היא להתחשב באוכלוסיה זו. ד"ר דיויד רוזנבלט בחג האהבה, בפברואר 2003, אשה כבת 20 מצאה את עצמה בטיפול נמרץ ב- Mayo Clinic בארה"ב, בעקבות נשיקה לוהטת עם החבר שלה. בתחילה היא סברה שההתרגשות של הארוע קרא עוד...

לא סתם סיפורי סבתא

מרק העוף זכה למוניטין רב שנים כ"תרופת הסבתא" האולטימטיבית. מרק זה נחשב ללוחם עיקש בכל מקרה של שפעת, שיעול, ברונכיט, התקררות ושאר חוליי חורף. באמריקה השתרש לו המנהג עד כדי כך שמרק העוף זכה לכינוי "הפניצילין של היהודים". אין עוררין על כך שלמרק יש יתרונות בריאותיים רבים. המרק עוזר לרדת במשקל, מסייע במניעת מחלות רבות, מסייע בריקון קרא עוד...

לא פוחדים ממזון משומר !

המזון המשומר שהס היה מלהזכירו על לשונם של השפים,בגלל תדמיתו הנמוכה ולא תמיד בצדק, עושה Come back ! מה קורה לנו ? האם המזון המשומר הוא ה- Start up הבא במסעדות הגורמה בישראל?  קרא עוד...

< 1 2 3 4 5 6 7 >
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: