moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

מאמרים

מאמרים מאת שמוליק מולדובן

לגבר צ'יפס לאישה מחית

לגבר צ'יפס לאישה מחית חוקרים מארה"ב הודיעו שמצאו למעלה מ- 200 חומרים שעלולים לגרום למחלות. 73 מרכיבים קיימים במוצרים הנמצאים כמעט בכל בית, ביניהם שמפו ותפוחי אדמה מטוגנים.ההיסטוריה והגנים המשפחתיים נחשבים באופן מסורתי לגורמים המשמעותיים ביותר להיווצרות של סרטן השד. עתה גורס מחקר חדש כי דווקא מאות כימיקלים הם המעלים באופן משמעותי את הסיכוי של נשים קרא עוד...

להגן על המזון והסועדים בפני הפוליו

ידי עובדים מלוכלכות,ציוד מטבח מלוכלך,מים לא מטופלים ומזון נגוע בצואה המכילה את נגיף הפוליו עלולה להדביק את העובדים את המזון וגם את הסועדים. שמואל מולדובן  קרא עוד...

לזרוק או לא לזרוק - אוכל שפג תוקפו כגורם מסכסך בין זוגות

במשך אלפי שנים בני אדם היו מסוגלים לקבוע בעצמם אם האוכל שלהם מקולקל או לא. רק בעשורים האחרונים ויתרנו על השליטה. ברוס פיילר ניו יורק טיימס  קרא עוד...

לחיים עם שתן שוורים

לחיים עם שתן שוורים חברה הודית עומדת להשיק משקה קל המבוסס על שתן שוורים,שנחשב לנוזל קדוש בעל יכולות ריפוי מופלאות של מחלות רבות. ארגון הינדי בהודו,הידוע בהתנגדותו לאכילת מזון מערבי מיובא ש-"משחית" את האוכלוסייה ושהתנגד בעבר לייבוא של פפסי וקוקה קולה להודו,מתכוון להשיק בקרוב משקה קל חדש העשוי משתן שוורים,שנחשב לקדוש בחלקים נרחבים מהמדינה. עדיין לא ידוע מה קרא עוד...

לרוקן בקלות ירקות להכנת ממולאים

תכירו את הדאג'ט חדש במטבח לריקון ירקות ופירות לממולאים  קרא עוד...

לתחזק את ה- Food Cost

העלויות המאמירות של מוצרי המזון מאלצים את העסקים ליצור מזון לתחזק את ה- Food Cost ,לספוג את ההתייקרויות ולא למהר לפתרון הקל והמהיר של העלאת המחיר ללקוח.  קרא עוד...

מבטיחים לכם - מזונות בטוחים לאכילה

תברואה ובטיחות מזון הם נושאי יסוד חשובים ביותר בתחום הקולינארי. אף עסק שעיקרו מזון אינו יכול להמשיך ולהתנהל אם הוא לא הוכיח שהתנאים התברואתיים במטבח שלו או במפעל המייצר את המזון אינם עומדים בתקן הנדרש.  קרא עוד...

מדוע חשוב להתאים את ציוד למסעדות לאופי ולצרכי העסק ?

כל מי שמעוניין לפתוח מסעדה קטנה כגדולה שואף לכך שהביקור וההסעדה בה יהווה עבו הסועד חוויה מהנה ומושלמת, כאשר הדבר בא לידי ביטוי במציאת מקום אטרקטיבי, שהאוכל שמוגש בה יהיה לטעמם של הסועדים, שהציוד בה יהיה ציוד מוביל ומתקדם על מנת לאפשר שירות מקצועי ואיכותי, שהאווירה במקום תהייה אווירה נינוחה ונעימה.  קרא עוד...

מדור חדש באתר המוסד לבטיחות ולגיהות: הפקת לקחים מתאונות עבודה

מדור חדש באתר המוסד לבטיחות ולגיהות: הפקת לקחים מתאונות עבודה אירועים של כמעט ונפגע ואירועי בטיחות בעבודה במטבח נגרמות בכל יום. במקרים מסוימים הן עלולות להסתיים בפגיעה משמעותית בעובד ואף במוות. פעמים רבות עולה השאלה: האם נעשה מספיק כדי שהמקרים הללו לא יחזרו על עצמם? המוסד לבטיחות ולגיהות,שמוביל את נושא הבטיחות והבריאות התעסוקתית בישראל, החליט לתת דגש קרא עוד...

מה יותר נכון לומר ? בְּסֹמֶת או אָרוֹמָה ?

מה יותר נכון לומר ? בְּסֹמֶת או אָרוֹמָה ? האם קיימת במטבח המקצועי בישראל טרמינולוגיה מקצועית בעברית ? להלן מאה מונחים מקצועיים בעברית שיתבלו את הטרמינולוגיה המקצועית הלועזית במטבח המקצועי. שמואל מולדובן שף אוגוסטה ג'ור'ג אסקופייה,אבי המטבח הצרפתי שחי במאה ה-19,הניח את יסודות הטרמינולוגיה המקצועית במטבח הקלאסי. הטרמינולוגיה המקצועית הזו הפכה במהלך השנים לשפה מקצועית בינלאומית,השגורה בפיהם של טבחים ושפים קרא עוד...

מה מגרה אותנו יותר, שוקולד או נשיקה

הלב מאיץ את פעימותיו, להט בוער בעצמות ואתם חשים נסערים מתמיד. נשיקה עם פרטנר סקסי? עזבו, כנראה שוב אכלתם שוקולד  קרא עוד...

מורה נבוכים לשפת הגורמה

מורה נבוכים לשפת הגורמה האם הטרמינולוגיה המקצועית במטבחי העולם תמשיך לשמש כשפה מקצועית בין לאומית או שנרקמת לה שפת שפים חדשה, שתוביל את העולם הקולינארי לקראת המילניום הבא? כתבנו מנסה לחזות את עתיד הטרמינולוגיה המקצועית הקלאסית. שמואל מולדובן פעם כשהעולם טרם היה כפר גלובלי קטן, התאחדו להם כל טבחי תבל לדבר בשפה מקצועית אחידה. לאן שלא נסעת ועם מי שלא קרא עוד...

מחאת הסושי

מחאת הסושי על שום מה ? אם מחירו של רול סושי,שווה למחירה של מנת פלאפל וחומוס,אז מי נרדם ? במשמרת יחסי הציבור של המחאה העממית המוצדקת והגדולה ביותר שהייתה אי פעם במדינת ישראל  קרא עוד...

מחדל אבטחת המזון של משרד הביטחון

תחקיר ערוץ 2 שוב גילה אותנו במערומינו כשמצא שמדי בוקר מונח המזון הגולמי המיועד למטבח משרד הביטחון בקריה,  קרא עוד...

מי יתנני במדבר מלון אורחים

"מי יתנני במדבר מלון אורחים" הוא הספר שענף המלונאות ישראל מחכה לו בכיליון עיניים כבר שנות דור.  קרא עוד...

מים חיים !

מים חיים,לטעום ולא להאמין ! ולא,זו ממש לא כתבה שיווקית, כי עד שלא טועמים לא מאמינים. הטכנולוגיה הבלתי תאמן של החייאת מים,כן יש דבר כזה  קרא עוד...

מינואר 2014 ,חובת סימון חדשה של חומצת שומן טראנס במוצרי מזון

יצרני המזון,יבואנים ומשווקי מוצרי מזון נדרשים לסמן את הערך התזונתי על מוצריהם.התקנות והתקנים הרלוונטיים קובעים חובת סימון של כולסטרול, אחוזי שומן ואחוזי שומן רווי. חובת הסימון נובעת, בין השאר, להביא לידיעת הצרכנים שאינם מעוניינים לצרוך מוצרים המכילים כולסטרול או שומן רווי עובדה זו. לפני מספר חודשים פורסם תיקון לתקנות הציבור (מזון) (סימון תזונתי) (תיקון), התשע"ב-2012, במסגרתו הוכנסה קרא עוד...

מכשיר ביתי לטיגון מזון באוויר חם ללא שמן

מכשיר ביתי ל"טיגון" מזון באוויר חם ללא שמן טרנד הבישול הבריא חובק העולם הביא את חברת פיליפס לפתח מכשיר לטיגון ביתי באויר חם,חגיגה ומתנה אמיתית לשוחרי הבישול הבריא. המכשיר החדשני העונה לשם Airfry "מטגן" מזון באמצעות שימוש באוויר חם ובחלק מכמות השמן הדרושה במקור. במכשיר ניתן להכין צ'יפס, שניצלים, קציצות, דגים ושאר מאכלים מטוגנים. ה-Airfry פועל בטכנולוגית Rapid Air - קרא עוד...

מכשיר ביתי לטיגון מזון באוויר חם ללא שמן

טרנד הבישול הבריא חובק העולם הביא את חברת פיליפס לפתח מכשיר לטיגון ביתי באויר חם,חגיגה ומתנה אמיתית לשוחרי הבישול הבריא.  קרא עוד...

ממטבחי הגיהינום למטבחי גן עדן

טבחות איננה עבדות,אין צורך לעבוד חולה או פצוע,אין טעם לעבוד ברצף ללא חופשות מפני שהעייפות גוברת והיעילות יורדת.ומעבר לכך המטבח אינו שדה קרב,הלקוחות אינם האויב.ובעיקר כי ככה לא בונים את עתידה הקולינארי של מדינת ישראל.  קרא עוד...

מסעדות כשרות תל אביב

 קרא עוד...

מסעדות מומלצות בירושלים

 קרא עוד...

מפעל המזון CHS החזיר חומרי גלם מחשש לסלמונלה

מפעל המזון CHS שראל המייצר חומרי גלם מסויה לתעשיית המזון ,הודיע למשרד הבריאות על החזרת חומרי גלם בשל חשש לנוכחותו של חיידק הסלמונלה במוצריו. מפעל CHS ישראל' ,מייצר חומרי גלם מסויה המהווים חלק ממרכיבי המזון במגוון מוצרים בתעשיית המזון,כשהתגלה החשש לזיהום המוצרים בחיידק הסלמונלה,הודיע הודיעה הנהלת המפעל למשרד הבריאות על השבת חומרי גלם והמפעל הפסיק את כל קרא עוד...

מפצח האגוזים

מי שמכיר את שף בני פינגר לשעבר מנהל מגמת אומנות הבישול בעמל אונים כ"ס,יודע שתמיד היה לו ראש יצירתי,חוש טכני וידי זהב לא רק בבישול אלא גם בציור. בני אב ל- 3 בנים וסב גאה ל- 5 נכדים,פרש לגימלאות לפני מספר שנים,הוא מצייר להנאתו כבר 40 שנה והוא הבעלים של עסק,"מסגלריה 88 " במושב בני ציון,עסק למסגור קרא עוד...

משרד הרווחה מתאים את מרקמי המזון

משרד הרווחה מתאים את מרקמי המזון גודל ומרקם המזון שאנו אוכלים חשוב על מנת לא לגרום לחנק. בחודש דצמבר האחרון נחנק קשיש כבן 70 כשאכל מחלת משבת במלון לאונרדו בים המלח.צוות מד"א שהגיע למקום הצליח לחלץ את החלה,פראמדיק מד"א שטיפל בו סיפר כי כשהגיע למקום זיהה אדם שישב בחדר האוכל כשהוא מעורפל הכרה, לאחר שככל הנראה אכל קרא עוד...

מתח קולינארי בין סלובניה לאוסטריה

סלובניה פנתה לאחרונה לאיחוד האירופי בבקשה להכיר בנקניקיית ה- " Krainer " המסורתית (שהומצאה לדבריה בסלובניה במאה ה- 19) ולקבוע שיש לה מעמד מוגן בדומה לשמפניה ולגבינת הפרמזן. הבקשה להכרה ולהכרזה על נקנקיית החזיר כסלובנית, נעשתה על בסיס התקן האירופי החדש שקובע שתהליכי היצור וחומרי הגלם ממנו עשוי מוצר מזון ,יכול לשאת את שמו של המחוז בו קרא עוד...

מתכונים טבעוניים: מתוקים שיעשו לכם טוב

אחד מן המאכלים שגדלתי עליהם הוא מלבי, המאכל שלשמו הייתי שורדת ארוחות שלמות במסעדות מזרחיות. אפשר להכין אותו בקלות עם חלב קוקוס או שמנת צמחית.  קרא עוד...

ניסיון להרעלה באמצעות חומר ניקוי

טבח בסניף ארומה במרכז הארץ כעס על עמיתתו שהעירה לו ולטענת המשטרה הוא ניסה להרעיל אותה. הטבח נעצר ובחקירתו קשר את עצמו למעשה,אך הוא טען שהתבלבל, ואף ביקש להתנצל בפני העובדת. החשד הוא שהטבח ניסה להרעיל את העובדת כשהחדיר לסלט שלקחה איתה הביתה, חומר ניקוי רעיל מסוג מסיר שומנים לאחר שהעובדת אכלה מהסלט היא חשה ברע ופונתה קרא עוד...

נכות לכול החיים מזיהום צולב

3.2 מיליון דולר תשלם מסעדה בקליפורניה שהתרשלה בטיפול בתהליך יצור המזון,התרשלות שגרמה לצעירה לחלות במחלת הקמפילובקטריוזיס ולנכות לכול חייה.לקרוא ולהאמין שזיהום צולב הוא לא רק תיאוריה.  קרא עוד...

סדנאת בישול- המתנה האולימטיבית

השטפון הwww.moldovanfood.co.il/index.phpקולינארי המציף ישראל במדיה התקשורתית,הביא איתו את המתנה האולימטיבית "סדנת בישול",מתנה יצירתית מסוג אחר  קרא עוד...

< . . . 1 2 3 4 5 6 7 >
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: