moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

פוצח הרוטב הסודי של מסעדת האנטריקוט

פוצח הרוטב הסודי של מסעדת האנטריקוט

פוצח הרוטב הסודי של מסעדת האנטריקוט

 

{DC124906-C1BE-4FE8-83B9-F2BBBD5EBB7F}

 

שומו שמיים ותרעד כיפתו של מגדל האייפל בפריז, כי נתגלה אחד הסודות הכמוסים ביותר של צרפת "המתכון של רוטב סטייק האנטרקוט של מסעדת ל'אנטריקוט".
דורות של צרפתים גדלו על מנת הבשר הכי מפורסמת בפריז: האנטריקוט של מסעדת ל'אנטריקוט", לא הרחק משאנאליזה. 


כתב העיתון למונד כי הצליח לפצח את אחד הסודות הקולינאריים השמורים ביותר של צרפת ולגלות את הרכב הרוטב העומד בבסיס ההצלחה של המסעדה. 
המסעדה, המכונה למעשה "לה רלה דה וינז", מגישה זה 48 שנה רק מנה עיקרית אחת ללקוחותיה: 250 גרם של בשר בקר ברוטב סודי. 
ההצלחה האדירה של הנוסחא הובילה לאין ספור חיקויים אך המוסד המקורי שמר על הבכורה. 


מידי ערב משתרך טור ארוך ובפתח המסעדה, השוכנת בבולבאר פרייר, כדי לזכות בשולחן ובעיקר במנת הבשר ששמה יצא בכל רחבי העולם. 


המסעדה, שהתפרסמה גם במחיר ההוגן יחסית שהיא גובה מלקוחותיה, הפכה ללהיט גם בקרב תיירים ישראלים, ומידי ערב אפשר לשמוע גם עברית בתור הארוך הממתין בכניסה. 
העיתון למונד החליט לחשוף אחת ולתמיד את הסוד של ל'אנטריקוט וערך את מה שכינה "תחקיר", שתוצאותיו פורסמו במדור הקולינארי של העיתון. 


כתב העיתון טוען במאמר כי הצליח "להסיר את מעטה המסתורין".


המרכיבים של הרוטב, לפי התחקיר, הם כבד עוף, טימין טרי וכן פרח טימין, שמנת, חרדל, חמאה, מים, מלח ופלפל. 


ההכנה לפי למונד, אינה מורכבת מידי ודורשת מצד אחד להזהיב את הכבדים יחד עם הטימין ומנגד לבשל את שאר המרכיבים. 


לאחר מכן יש לערבב את הכבדים עד שיתפוררו וישתלבו ברוטב. "המתכון דורש מומחיות מסוימת, יותר מיומנות מאשר השראה.", סיכם למונד, המסעדה הנודעת לא הגיבה עד כה לחשיפה בעיתון.


זה מה שנקרא בפי אנשי הביטחון והמודיעין אצלנו "פרסומים של מקורות זרים ו- "אין תגובה" וחוסר התגובה אולי הוא שבאמת מצביע על חשיפת הסוד... 


פוצח הרוטב הסודי של מסעדת האנטריקוט
דורג על ידי עודד בלאום
5
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: