moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

פשפש טורף שומר על פלפלים נקיים מחומרי הדברה ומזיקים

פשפש טורף שומר על פלפלים נקיים מחומרי הדברה ומזיקים

פשפש טורף שומר על פלפלים נקיים מחומרי הדברה ומזיקים

האגודה החקלאית "יופי של ירקות" מעין-יהב,מבססת את תהליך יצור הירקות על שיטות המפחיתות את השימוש בחומרי הדברה לרמה מינימאלית הנמוכה מכל תקן עולמי על ידי שילוב של בדיקות מעבדה והדברה ביולוגית באמצעות חרקים טורפים.


לדברי דניאל לב, מנכ"ל יופי של ירקות, להגנה על גידולי הירקות החקלאים משתמשים בקוקטייל של ארבעה מיני חרקים טורפים הניזונים מהחרקים הצמחוניים. הטורפים מפוזרים בשטחי הגידול לאורך כל העונה וצדים את הצמחוניים שמזיקים לתוצרת.


הקוקטייל מורכב מהפשפש הטורף 'אוריוס', ששומר על הירקות מפני המזיק תריפס.
האקרית הטורפת 'סבירסקי', שאוכלת את כנימות עש ואת ביציהן.


אקרית הטורפת פרסימיליס, אוכלת אקריות אדומות צמחוניות ומזיקות.


וצרעות טפיליות, שהורגת את רימות העלה.


החרקים לא פוגעים בירקות מאחר והם אינם מעוניינים .הירקות נשטפים היטב טרם השיווק, כחלק מבקרת האיכות כדי לוודא שאף חרק לא תפס טרמפ על ירק.


לב מוסיף שההדברה הביולוגית משולבת עם פיקוח של שרותי מעבדה,הירקות מהשדות נדגמים לכול אורך תהליך הגידול וטרם מועד השיווק, כדי לפקח שהם אינם מכילים חלקיקי ריסוס או חיידקים. הציוד החדיש מאפשר זיה
וי של מאות חומרי הדברה שונים בבדיקה אחת, עם יכולות איתור של שארית חלקיק כימי אחד החבוי בתוך אלף מיליארד(טריליון) חלקיקי הירק האחרים.


הירקות מעין יהב אינם נקטפים לשיווק ללא אישור המעבדה.ולאחר הקטיף הם מועברים במסלול בקרת האיכות כשכל ירק צריך לעבור בדיקה של שלוש פרמטרים לצורך מיון ייעודו לשוק הפרטי או לתעשיית המזון. למשל חציל שקיבל שריטה הפוגעת במראהו אינו מתאים לצרכן הפרטי אך טוב מאוד לתעשיה.

 

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: