moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

המנטור הקונדיטור

המנטור הקונדיטור


מקצוענות היא שם המשחק,כך הוכיח שף מאסטר ג'קי חזן המנטור של נבחרת ישראל באפיה,כשזכה יחד איתה באליפות אירופה באפיה לשנת 2012.

שמואל מולדובן


הוא למד בכלל מכונאות רכב,שירת בצה"ל כלוחם,שימש כמלצר וכסוכן ביטוח,ניהל חנות לבשר קפוא,אולם אירועים ומועדון לילה.ולא תאמינו הוא הספיק אפילו לשמש כמאבטח אישים.
אבל בסוף כשהגיע הזמן להירגע הוא מצא את עצמו בקורס אומנות המגדנות בדן גורמה,לאחר שרעייתו שתחייה,הסבה את תשומת ליבו לעובדה שהוא טוב בעבודת ידיים וכדאי שיעסוק במה שהוא הכי טוב בו.


קבלו את המאסטר שף והמנטור ג'קי חזן,מאמן נבחרת האופים והקונדיטורים הישראלית ששמה את ישראל על מפת האפיה האירופית.וקטפה במקצועיות לשמה את גביע האירופה לשנת 2012 בתחרות האפיה והקונדיטוריה השנתית שנערכה באיטליה בחודש שעבר.

רק טיפ טיפת מזל

אלו הם החיים,לפעמים צריך את אותם רגעים מכוננים וגם טיפ טיפת מזל, שמנתבים את דרכו של האדם.
וכשלצידו אשה ראויה ושותפה אמיתית (כי אשה בונה ואשה הורסת) הדרך קלה ונכונה יותר לעתיד מבטיח.
זה מה שקרה בדיוק לג'קי חזן ומה שפתח בפניו קריירה פנטסטית של אופה, קונדיטור,מנטור ושף פיתוח מוצרים.


"למרות שעסקתי בניהול," מספר ג'קי "תמיד חיפשתי לעשות משהו עם הידיים ונרשמתי לקורס ספרות,במקביל רעייתי הסבה את תשומת ליבי למודעה של ביה"ס דן גורמה שפתח קורס לאומנויות הקונדיטוריה ונרשמתי גם אליו".


"למרבית המזל התשובה של דן גורמה שהתקבלתי לקורס ,הגיע לפני התשובה של בית הספר לספרות.וכך התחלתי בלימודי הקונדיטוריה שאליהם התחברתי מהר מאוד כי אהבתי את היצירה,הדיוק,הצורך להפעיל הראש,הדרישה לתכנון והביצוע.כול אלו התאימו לי מאוד וזה בדיוק מה שחיפשתי".


" כול כך אהבתי שת מה שעשיתי שבכול יום בסיום הלימודים כשחברי פרשו לנוח,חגרתי את הסינר שוב והצטרפתי לשף קונדיטור חררדו קולילאו של מלון דן פנורמה. ויחד איתו עבדתי ולמדתי את הפרק המעשי במקצוע".

להרוויח מטה לחם תרתי משמע

כך לגמרי במקרה ובתזמון זמן גורלי יש לומר הרוויח ג'קי את מטה לחמו תרתי משמע. ומדינת ישראל התברכה באחד מהקונדיטורים המוצלחים ביותר שקמו לה.
וכשאני אומר המוצלחים ביותר אני מתכוון לכך,כי מעבר להיותו של ג'קי איש נעים הליכות,הוא בעל מקצוע משכמו ומעלה,מאסטר שף אמיתי עם הידע המתאים לשמש כמנטור ולכן אין פלא שאלו הם ההישגים האישיים שלו ושל הנבחרת.

בא לשישה חודשים ונשאר ל- 19 שנים

בסיום הלימודים שימש ג'קי כקונדיטור מן המנין במלון דן תל אביב,מאוחר יותר שימש כשף קונדיטור של מלון השרון ומשנות ה-90 ועד היום הוא משמש כשף קונדיטור של "מעבדות השרון",למרות שהתכוון לעבוד בהם רק 6 חודשים...


"מעבדות השרון" מתמחה בפיתוח,הטמעה ותמיכה של מוצרי אפיה ומשפרי אפיה לתעשיה,חברה שבה יכול ג'קי להביא לידי ביטוי את הידע הרב שצבר במקצוע,ידע שמסייע לו לפתח מוצרים חדשים בתעשיה,ידע שסייע לו ללא ספק ובאמצעותו לחברי הנבחרת בפיתוח מתכונים שהביאו לזכייה באליפות אירופה. כי מתברר שמקצועות האפיה והקונדיטוריה הם מקצועות מדוייקים שמחייבים מעבר לעבודת ידיים,ידע נרחב בתורת החומרים,כימיה,פיזיקה והמון טכנולוגיה.

"אנחנו על המפה ואנחנו נשארים במפה"

5 שנים תמימות לקח לג'קי ולנבחרת לזכות בגביע אירופה הנכסף.כשמכל תחרות עד כה יצאה הנבחרת הישראלית עם לפחות מדליית זהב אחת.


"האיטלקים קוראים לתחרות ''אליפות אירופה'' מספר ג'קי,"מפני שהויכוח עם הצרפתים על הבכורה ועל אירוח האליפות בכול שנה לא מסתיים אף פעם,אבל למעשה מדובר בכלל באליפות העולם כי משתתפות בתחרות בכול שנה מדינות כמו,אוסטרליה,ארה''ב,מכסיקו,מרוקו,באלי,רוסיה ועוד, כך שלזכיה יש טעם מתוק יותר"...
"הדרך לגביע לא הייתה סוגה בשושנים את התחרות התחלנו למעשה בקיץ בתחרות מקדימה בארץ".


"לא קל להרכיב צוות מנצח,את הנבחרת התחלנו אני וקפטן הנבחרת השף אלי אברהם עם קונדיטור אחד,שהחלפנו באחר,שהחלפנו במחליף נוסף ולא תמיד בגלל חוסר מקצועיות,אלא גם בגלל שלא לכולם יש את הזמן להשקיע באימונים שהם החלק החשוב ביותר בהכנתה של נבחרת לכול תחרות".

''עוגת היער השחור- גרסת הבמאי''

"כך יצא שתגברנו את הנבחרת עם השף קונדיטור ערן שוורצברד,שלו ניסיון רב בתחרויות כאלו מהעבר".
"ערן זכה במדליית זהב עם עוגת ''היער השחור- גרסת הבמאי'' שזה בצק-מילפוי שוקולד מדופדף עם גאנש שוקולד,קונפיטורת תות וכדור פטל מולקולארי ביין לבן,כדור פטל שמתפוצץ בפה עם טעם היין לאחר הנגיסה הראשונה ובתוספת מדהימה של ''סוכריות מולקולאריות קופצות ''.


פיתת בריאות משולבת תרד

"המנה השנייה שזכתה מדליית זהב הייתה של השף האופה אלכסנדר בסר שעובד בחברת ''לחמא".
"המנה הייתה לחם בריאותי,פיתה שעשויה מתערובת קמחים ומחמצת,עם תרד טרי מוקפץ ותבלינים,הפיתה עברה שדרוג רציני לטובת ''מאפה בריאות'',והיא הוגשה עם פלאפל גבינה,מצופה בפיסטוק גרוס ומתובל בתערובת תבלינים מצרית".


"לצד הפיתה הגשנו סלט ירוק מתובל בשמן זית ולימון,דגנים אפויים ורוטב יוגורט,שמנת חמוצה ואספרסו.ולקישוט גרגרי רימון טריים".
"את המנה הגשנו על מתקן פלאפל עשוי מבצק.ולצידה גביע משקה-יוגורט עיזים,מעורב בסודה לימון".

לחם חצילים וגבינת פקורינו

"בקטגורית הלחם המסורתי,הכנו לחם חצילים ופיקורינו,את הלחם עיצבנו בצורת חציל,החצילים היו חצי מטוגנים וחצי אפויים,המנה עברה מספר מתיחות פנים,בסוף הגשנו את הלחם בארגז מתנה (כמו של יין) ומסביבו צנצנות של מעדני ציזיקי,דג מלוח על פלפל אדום מוחמץ,קרם חצילים שרוף ונגיעות של שמן כמהין,קליפות ירקות,צ'יפס ארטישוק,שום,זיתי קלמטה וקרם פטיסייר עם גבינה".
"המנה זכתה במדליית כסף,בהפרש קטן מאוד מהמקום הראשון".

פסל מוסיקלי מלחם בהשראת התנ"ך

"בקטגוריית הפיסול עמדה השף והאומנית אוסנת ליפסון בצורה מעולה,היא הגיע למקום הרביעי המכובד מאוד".
"מכובד מאוד מפני שתחרויות הפיסול בחו"ל הם ברמה מאוד גבוה,מדובר מקצוע בפני עצמו ,אצלנו אין מקצוע כזה,לכן רק עם המון כישרון,אימונים ותחרויות ניתן להגיע להישגים".
"הישגה של אוסנת,היה רק 4 נקודות מהמקום השלישי".


"נושא עבודת הפיסול היה כלי מוסיקה מההיסטוריה של המדינה,אין לנו את שופן ,אבל יש לנו את תוף מרים,הפסל הנפלא התנוסס על 8 ק''ג של חלות קלועות, בגובה של מטר והמון פרטים – דמויות ושני תופים,על הגדול היא ציטטה פסוק מהתנ''ך".

הגביע הוא שלנו

"בטקס הסיום,במעמד כל הנבחרות ולצלילי שירת התקווה הוענקו לנו 2 מדליות זהב והגביע האירופי בו זכינו בנקודות לאחר שגברנו על נבחרות חזקות אוסטרליה במקום השלישי וגרמניה במקום השני".


"להכרזה על המקום הראשון לישראל הקהל יצא מגידרו,אני רצתי והנפתי את הדגל,כשנבחרת על הבמה ואלי קפטן הנבחרת מניף את הגביע בגאון, כשמבחינתי היום האחרון של התחרות,הוא היום הראשון של התחרות הבאה"...

בוקסה 1
פרופיל השף

השם: ג'קי חזן.
הגיל:50.
המצב המשפחתי:נשוי+3.
הוותק במקצוע : 24 שנים.
הכשרה מקצועית: דן גורמה ובחו"ל בצרפת,בלגיה וגרמניה.
סוג מקצועי: מאסטר שף (בוגר האוניברסיטה העברית ) .
קריירה כאופה : מלון דן ת''א.
קריירה כשף אופה:מעבדות השרון.
התכונות הנדרשות לשף אופה: התמדה,רצון חזק ללמוד,הבנת התהליכים
שפים אופים שהטביעו את חותמם: מרטין דה פורטר,בלגיה.
הכי מרגיז בענף האפייה והקונדיטוריה בישראל :חקיינים ושימוש בחומרי גלם ''מתחזים''.
הכי טוב בענף האפייה והקונדיטוריה בישראל :חדשנות והרצון להמציא.
טיפים לשרוד כשף אופה:להבין בתורת החומרים ובטכנולוגיה.
הלחם המועדף: כפרי צרפתי הקלאסי.
המאפיה המועדפת :כריסטיאן וברה,עיר ליל בצרפת.
התנור המועדף : תנור אבן מסורתי מאבני שמוט.
מדליות: אלוף ישראל באפייה-2003-2004,מוקדמות אליפות העולם –ארד,יחד עם הנבחרת –מקום שני באירופה-מקום ראשון באירופה
קפטן נבחרות ישראל בקונדיטוריה ובאפייה מ -2004,
תארים מקצועיים נוספים:שופט בינלאומי באליפות אירופה ובמוקדמות אליפות העולם בשוקולד וניפוח סוכר.

בוקסה 2

"לנצח בתחרות שכזו לא ניתן ללא סיוע ויעוץ מקצועי של השותפים לדרך. נבחרת ישראל באפיה מודה ליוסי גוטליב,לחברת לחמא,לחברת טרה,לחברת ריבלין,לחברת ביקרס,לחברת מעדני מיקי,לאיגוד השפים הישראלי,ליולי טל,אהרון טל,איוון פרידמן,לשף מאיר אדוני,לביה''ס בישולים,לברק מכורש השף של חברת טרה.ולצלמים אילן אדר,רוני בן שושן ואריאל ליפסון".
"תודה מיוחדת לקפטן אלי אברהם,שעשה עבודתו במיומנות ובמקצועיות,
שגיבש את הנבחרת עם כל המורכבות הבלתי אפשרית ושלימד את שאר השופטים שאפשר להיות גם חבר וגם ספורטיבי.


המנטור הקונדיטור
דורג על ידי דביר שקד
5
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: