moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

המתכון לזוגיות טובה בין יין לשוקולד

המתכון לזוגיות טובה בין יין לשוקולד

יין ושוקולד ,שתי מילים שגורמות לנו לחלום ,לדמיין , שתי הנאות הנמצאות סביבנו בכל זמן ומקום. נהוג לחשוב ששוקולד מתאים ומתחבר ליינות מתוקים דווקא, זה נכון אבל לא רק,אם כך מהו המתכון לזוגיות טובה בין יין לשוקולד.
*אוליבייה פרתי

wine-and-choc


במהלך השנים שאשתי ואני שהינו בצרפת לרגל הלימודים גילינו אצל השוקולטייה בורדולזי את עקרונות ההתאמה [Mariage] של יינות יבשים שונים עם שוקולד.
למעט העובדה שכולם אוהבים אותם ,ישנם קווים נוספים המחברים בין יין ושוקולד.


שניהם עתיקים מאוד ,עולם המושגים ותהליך הייצור שלהם מאוד דומה, שניהם עוברים תסיסה שמפתחת ארומות ,שניהם צריכים להגיע להבשלה בזמן הבציר והטובים ביותר מיוצרים מערבוב של מספר זנים


שילוב נכון של יין עם השוקולד המתאים לו ,יצור התפתחות טעמים מושלמת ויהפוך את שני המרכיבים לאנינים יותר.
על מנת להצליח בהתאמה הזו חייבים לעבוד לפי הכלל שמנחה אותנו בכל ההתאמות של יין עם אוכל - יין קל משתלב עם שוקולד קל ויין כבד משתלב עם שוקולד כבד, כך כל אחד מהם יעצים את השני ולא יאפיל עליו.


על מנת שנבין מעט יותר להלן מספר מושגים בסיסיים:
יין קל - הוא יין שבד"כ יהיה עשוי מענבים לבנים ולפעמים גם אדומים ,יינות שלא התבגרו בחביות עץ אלון ויהיו לו טעמים רכים ,נעימים ולא עוצמתיים וכבדים .
יין כבד – בשונה מיין קל הוא יין בד"כ אדום שעבר התבגרות בחביות,עם טעמים עוצמתיים , כבדים ומלאים.
שוקולד מריר - יכיל לפחות 30%-35% קקאו ולפחות 18% חמאת קקאו. בשוקולד איכותי יהיו לפחות 26% חמאת קקאו.
שוקולד חלב- יכיל לפחות 20%-25% קקאו ולפחות 25% שומנים שמורכבים מחמאת קקאו ומשומן חלב.
שוקולד לבן- יכיל לפחות 20% חמאת קקאו ולפחות 12%-14% מרכיבי חלב. הוא איננו מכיל קקאו.
שימו לב שבשוקולד לבן אין מוצקי קקאו ולכן הוא לא יחשב שוקולד ,אבל לא לדאוג גם לו נמצא יין מתאים.
לא לתת למרכיבים להוריד האחד מעוצמתו של השני


אז מה מתאים למה ?
יינות לבנים קלים ויבשים לדוגמא סוביניון בלאן טרה 2010 מתאימים לפרלין שוקולד חלב 33% עם גאנש לימון ירוק על מנת לחבר את ארומות ההדרים של היין ביחד עם הפרלין לימון ירוק.
יינות לבנים כבדים יותר לדוגמא שרדונה רזרב 2009 מתאימים לפרלין שוקולד מריר 61% עם גאנש פסיפלורה על מנת לחבר את הארומות הטרופיים של היין ביחד עם הטעמים העוצמתיים של הפסיפלורה.


יינות אדומים קלים כמו טפרברג אדום 2010 מתאימים לפרלין שוקולד מריר 55% עם גאנש ארל גריי על מנת לחבר את הטעמים הפירותיים של היין הממסך הזה עם הטעמים של הארל גריי.
יינות אדומים בינונייים כמו מלבק טרה 2008 מתאימים לפרלין שוקולד מריר 66% עם גאנש קפה על מנת לחבר את הטעמים המעושנים מעט של היין הזה עם הטעמים של הקפה העמוק.
יינות אדומים כבדים כמו שיראז רזרב 2009 מתאימים לשוקולד מריר 72% ללא גאנש כי היין מאוד עוצמתי והחיבור שלו עם שוקולד מריר בעל אחוזי קקאו גבוהים יהיה המושלם ביותר.
ולבסוף נשארנו עם היינות המתוקים, ישנם 2 סוגים עיקריים, הסוגים הראשונים הם יינות של בציר מאוחר לבן כמו לדוגמא הריזלינג לייט הרבסט 2010 שמתחבר עם פרלין שוקולד לבן עם קרם אגוזי לוז .


והסוגים השניים הם יינות מחוזקים אדומים לדוגמא יין פורט שאפשר לחבר איתו שוקולד מריר Extra Bitter עם 61% קקאו.
זוהי על קצה המזלג, טעימה מעולם שלם של הנאה וחיבורים מושלמים, הדוגמאות שמופיעות בכתבה הן המלצה בלבד ומסתמכים על טעמי האישי, כל אחד יכול לנסות ולהחליט מה הוא אוהב אך זכרו, לא לתת לאף אחד מהמרכיבים להוריד מעוצמתו של השני, ממש כמו בהמלצה למתכון לזוגיות טובה...


*הכותב הוא יינן ביקב טפרברג 1870


המתכון לזוגיות טובה בין יין לשוקולד
דורג על ידי יובל עמרם
5
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: