moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

הטבחים רוצים צדק תעסוקתי

הטבחים רוצים צדק תעסוקתי

הידעתם שקיימים חוקי מגן שמגנים עליכם עובדי המטבח ? חוקים שגם אם תרצו,אסור לכם לוותר עליהם על פי החוק...
עו"ד ארז אדיר אביב
שף שמואל מולדובן

kitchen

ב-2 הגיליונות האחרונים של "קרוב לצלחת" פרסמנו כתבה בהמשכים ששמה "נקודת רתיחה", שעסקה במהות העבודה במטבח,על זכויותי של העובד,על תפקיד הטבח והשף.ועל העובדה שלא הכול זוהר בממלכת הקולינאריה מאחורי הסירים.
במסגרת הכתבה ניסינו גם לתת פתרונות,בעיקר בכול הקשור להעסקת עובדים ,אבל מצאנו שיש להרחיב על כך את היריעה ולתת בידי קוראי העיתון,מידע רחב יותר על הזכויות והחובות של העוסקים במקצוע ,בעיקר על מנת להגן על העובדים מפני ניצול מצוקתם ע"י מעבידים. ואם תרצו גם לאור המחאה המתגלגלת ברחובות ובאוהלים כי "העם רוצה צדק חברתי".
חוקי מגן
אולי לא ידעתם,אבל על מנת למנוע עושק וניצול עובדים נקבעו בישראל מספר חוקי מגן שתפקידם להגן על העובד ושלא ניתן לוותר עליהם אפילו בהסכמת העובד.
בין חוקים: חוק שכר המינימום, חוק שעות העבודה והמנוחה וחוק הגנת השכר. זכויות עובדים יכול שייקבעו בחוזה עבודה אישי בין העובד למעביד,בהסכמים קיבוציים, שנחתמים בין ארגון עובדים לבין המעביד ו/או ארגוני מעבידים אליו שייך המעביד ו/או בחקיקת העבודה אשר קובעת את הזכויות הבסיסיות המגיעות לעובד,זכויות שלא ניתנות לוויתור על ידו.
לעיתים קרובות,עובד זכאי לזכויות מכוח הסכמים קיבוציים גם אם מעבידו או ארגון המעבידים אליו שייך מעבידו אינו צד להם,שכן מערך הזכויות של העובד במיוחד בתחום המזון ,במהותו נועד לשרת את הלקוח.
"משרתם של שני אדונים"
במצב הדברים כפי שהם בפועל, השכיר (הטבח) משרת בעצם שני לקוחות,את "המעסיק" ואת הלקוח "הסועד". ומאחר שאנו יודעים מניסיון ש - " קשה לשרת שני אדונים",קם איגוד השפים כאיגוד מקצועי ,שיכול וצריך לייצג את העובדים מול המעסיקים.
ליווי משפטי של התארגנויות עובדים בענף המסעדנות הביא את האיגוד למסקנה שמדובר בענף המצדיק התייחסות מיוחדת בשל מספר מאפיינים מיוחדים של הענף ושל המועסקים בו.
מדובר בתחום פרוץ,שלו תדמית יוקרתית,פרסום משכנע וטעם טוב,אשר יוצרים חזות אחת,אך מתחת לפני השטח המציאות קשה בהרבה יותר,שכן קיימות כמעט על כול צעד ושעל הפרות רבות של  דיני עבודה. המידע בכתבה זו נכתב מתוך הבנה ששינוי משמעותי במידע שעומד לרשות השפים / הטבחים וכל העוסקים בענף המזון חייב להיעשות ע"י גורם מרכזי בענף הקולינרי ,תחת קורת גג אחת תוך העלאת המודעות  של העובדים לזכויותיהם ולאפשרויות הפעולה העומדות בפניהם על–מנת לממש אותן.
רשימת החוקים (ראה מסגרת) נוצרה למען ולזכות העובד / מעביד,היא נועדה להוות מסגרת יסוד להבנת החוקים וזכויות העובד הן כשכיר והן כעצמאי.
צריך להבין שאיגוד השפים כאיגוד,חזק יותר כאשר אתה כיחיד וכבעל מקצוע חבר בו והוא מקנה לך גב משפטי,חברתי ומקצועי רחב יותר, כך שההצטרפות לאיגוד מהווה כוח למול כל גורם, הן המעסיק והן המתחרה מקצועי ,שכן הם יודעים שמאחוריך עומדים החוק וקבוצה חזקה ומשמעותית ששומרת על זכויותיך.וזו סיבה מספיק טובה להצטרף לאיגוד השפים כחבר מן המניין, שכן תמיד חשוב לעובד הבודד שיעמוד מאחוריו גוף התומך בעמדתו.
כולם שווים בפני החוק
לאור המצב הלא פשוט של הטבחים כפי שבא לביטוי בכתבה "נקודת רתיחה",ובחיי היום יום,טבחים עובדים שעות רבות בתנאי עבודה קשים ובלתי ראויים למחייה ועבודה מחד. ומאידך במצב הדברים בו לכל עובד יש זכויות,נוצר מצב אבסורדי שבו כל עובד חושש לפרנסתו,לכספו ולעתידו. ולכן הוא מוכן להיפגע אישית ולפגוע ללא ידיעתו לא רק בזכויותיו שלו,אלא גם בזכויות חבריו לצוות.
על מנת לעשות סדר בדברים צריך לזכור מספר כללים פשוטים:
1.    כולם שווים בפני החוק .
2.    כל בעל מקצוע ראוי שיכבד את עצמו ואת התחום בו הוא מוכשר,שבו הוא עוסק ושבוא הוא למד והוכשר לקראת המימוש .
3.    כל עובד הוא לא רק מספר,אלא אדם שווה זכויות בעל מעמד,עמדה ומערך זכויות יסוד ללא כל זכות לפגיעה בהם או לאפלייתו.
4.    חשוב להרוויח כסף מעבודה אך גם חשוב לקבל הערכה וכבוד בסיסיים במקום העבודה, הן מהמעסיק והן מהלקוחות.
5.    חשוב לאדם ללכת לעבוד ולא רק לבוא לעבודה.
6.    חשוב למעסיק,להעסיק עובד שרוצה לעבוד אצלו ולא רק עובד שבא למקום עבודה,(זה בדיוק כמו : לבשל עם נשמה או לבשל ללא נשמה).
7.    כולם אומרים אין עבודה- ואתה תגיד עבודה הנכונה קיימת בשבילי  .
8.    חשוב לעמוד על הזכויות ובו בזמן להמשיך לעבוד- שכן ברגע שאתה דורש את מה שאתה שווה,אתה גם משקיע וראוי להשקיע בך,כי אתה שווה הרבה יותר .
כתבה זו היא כתבת פתיחה בה מוצגים לראשונה,רשימת חוקים העוסקים בכלל זכויות העובדים במשק,(מעודכנים לשנת 2011).בכתבות הבאות נציג ביתר פירוט את צווי הרחבה של חוקים אלו לתחום המלונאות ואת טבלאות שכר המינימום לעובדי המטבח.
להדגיש לידיעת הטבחים/שפים והעובדים השכירים בבתי המלון: שבנוסף לחוקים המפורטים במסגרת,יש צו הרחבה עליהם חתומים כל בתי המלון בארץ, צווים שמכוחם ניתנו זכויות נוספות לעובדים,במידה ונפגעו זכויותיהם.כלומר בנוסף לחוקים המפורטים (במסגרת) ,קיימים צווי ההרחבה המחייבים את בתי המלון ואת יתר המעסיקים בענף המזון שאינם במלונאות וזאת מכוח העיסוק.
בכתבה הבאה (בעקבות תגובותיכם לכתבה זו),נרחיב ביתר פירוט,כולל פסקי דין ודוגמאות מהמציאות המשפטית של הסקטור הקולינארי.

אנו מזמינים אתכם להגיב ,לשאול שאלות ,כל תגובה תתקבל ותינתן לה התייחסות ראויה.אתם מוזמנים לפנות ל- עו"ד  ארז אדיר רביב,שעוסק בין היתר בדיני עבודה,הוצל"פ ומשפחה  לפקס:072-2827470,או בטלפונים 072-282938 , 02-5003404 או בדואר האלקטרוני לכתובת erezadirlaw@gmail.com או בדואר ישראל לכתובת:רחוב יפו 97 ת.ד 282444 ירושלים (נייד רק למקרים דחופים: 050-2057972 ).

רשימת החוקים בדיני עבודה לזכויות העובדים:

    חוק ארגון הפיקוח על העבודה, התשי"ד – 1954
   
    חוק דמי מחלה, התשל"ו -1976
   
    חוק הגנת השכר, התשי"ח - 1958
   
    חוק שכר מינימום, התשמ"ז - 1987 ותקנותיו
   
    חוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז - 1957
   
    חוק חופשה שנתית התשי"א -1951
   
    חוק יישוב סכסוכי עבודה, תשי"ז -1957
   
    חוק עבודת נוער,תשי"ג - 1953
   
    חוק פיצויי-פיטורים, תשכ"ג - 1963
   
    חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח - 1988
   
    חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998
   
    חוק שירות התעסוקה, תשי"ט - 1959
   
    חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א - 1951
   
    חוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח - 1998
   
    חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם התשנ"ו - 1996
  
    חוק עבודת נשים, תשי"ד - 1954
  
    חוק עובדים זרים, התשנ"א - 1991
   
    חוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), התשנ"ז - 1997
   
    חוק הגנה על עובדים בשעת חרום, תשס"ו - 2006
   
    חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס"ב-2002
   
    חוק הזכות לעבודה בישיבה, התשס"ז - 2007
     
    חוק שירות התעסוקה (תיקון מס' 15), התשס"ה-2005 (27.705)
   
    חוק ארגון הפיקוח על העבודה התשי"ד- 1954
   
    פקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש), תש"ל 1970 - 1
   
    חוק גיל פרישה שווה לעובדת ולעובד, התשמ"ז-1987
   
    חוק דמי מחלה - כולל חקיקת משנה
   
    חוק הגנה על עובדים בשעת חירום (הוראת שעה), התשס"ג-2003
   
    הגנת השכר
   
    חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס"ב-2002 - כולל חקיקת משנה
   
    חוק חופשה שנתית התשי"א-1951
   
    חוק שכר מינימום, התשמ"ז - 1987 ותקנותיו
   
    חוק החניכות, תשי"ג-1953 - כולל חקיקת משנה
   
    פקודת מחלקת העבודה, 1943
   
    חוק עובדים זרים (איסור העסקה שלא כדין והבטחת תנאים הוגנים), התשנ"א-1991 - כולל חקיקת משנה
   
    חוק פיצויי-פיטורים, תשכ"ג - 1963
   
    חוק הפיקוח על מעונות, התשכ"ה-1965
   
    חוק רישוי בעלי מלאכה, התשל"ז-1977
   
    חוק רכישת מפעלים בידי עובדיהם (מקררים מיוחדים), התשמ"ז-1987
 
    חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח - 1988
   
    חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998 - כולל חקיקת משנה
   
    חוק שירות התעסוקה, התשי"ט-1959
   
    חוק רישום ציוד הנדסי, התשי"ז-1957 - כולל חקיקת משנה
   
    חוק שירות עבודה בשעת-חרום, התשכ"ז - 1967
   
    חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, התשנ"ו - 1996
   
    חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951
   
    פקודת תאונות ומחלות משלח-יד (הודעה), 1945 - כולל חקיקת משנה
   
    חוק החשמל, התשי"ד-1954 - כולל חקיקת משנה
   
    חוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), התשנ"ז - 1997
   
    חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א - 2001
   
    חוק עבודת הנוער, התשי"ג-1953
   
    חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם התשנו - 1996

    חוק עבודת נשים, תשי"ד - 1954
 
    פקודת האגודות השיתופיות - כולל חקיקת משנה


הטבחים רוצים צדק תעסוקתי
דורג על ידי טלי עשת
5
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: