moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

קולינריה בעולם וישראל

קולינריה בעולם וישראל

בניגוד לימי הפרא בהם היו נוהגים האנשים לאכול על מנת לשבוע ועם התפתחות ההבנה כי מזון יכול להוות גם משהו מעבר לצורך קיומי, כך נוצרה הגדרת הקולינריה אשר שמה בראשה את מידות השובע וככמות בסמיכות מדויקת לדגשים המהותיים על טעם, ריח ומראהו של המזון המוגש. הקולינריה מהווה בעצם את הגדרתה הפשוטה ל"אומנות הבישול" ו"אומנות האכילה" ושילובן המקצועי יחדיו.


כיצד נכנס המושג הקולינרי לתוקפו ומדוע "תפס תאוצה" במיוחד בימינו אנו ?

T_198443_080403_אתגרי_השף_1.jpgהקולינריה שנתפסה כמושג ישן ועתיק יומין הקיים עוד מימי המלכים, הייתה בעבר נחלתם של בני האצולה, עשירי העיר ובני המלוכה אשר היו נוהגים לאכול מאכלים מיוחדים, אשר הוגשו להם על ידי טבחים מיומנים ויוצרו מחומרי גלם איכותיים, יוקרתיים ומיוחדים בלבד בהתאמה מושלמת לגחמותיהם של בני המעמד העליון. כיום, תחום הקולינריה הוא איננו נחלתם של בני המעמד הגבוהה בלבד, שכן הקולינריה המתפתחת של ימינו אנו כוללת בתוכה מרכיבים רבים, שינויים מהותיים והבדלים משמעותיים מימי הביניים בהם היה שימוש בתבלינים יקרים להפליא (שבימנו זמינים לכל) ומתכונים "מטורפים" שכיום אינם נמצאים אף במתכוני הבישול. אומנות הבישול והאכילה פתוחות וזמינות לכולם בשנים האחרונות, ועל כן המושג קולינריה "תפס
תאוצה" רבה ונכנס לשגרת היום יום בשנים האחרונות. מכאן שכל אחד יכול להכין מתכונים טעימים, מזינים, ומחומרי גלם איכותיים מבלי לשבור קופת חיסכון. 


אילו ערים נחשבות למעצמות קולינריות ?

הערים אשר נחשבות למעצמות קולינריות חזקות ומובילות בתחום זה, הן ערים בהן נראה השימוש והוגדרה העשייה הקולינרית מזה שנים רבות (ערות ומאות שנים). כחלק בלתי נפרד מהערים הקולינריות המובילות בתחום ניתן לראות את הערים : איסטנבול - תורכיה, בורדו - צרפת, ברצלונה – ספרד ועוד...


האם הגדרת המזון אותו מגישים לנו "קולינרי" בהכרח הופך את האוכל לטעים יותר ?

"על טעם וריח אין מה להתווכח" המשפט הידוע הזה הוא תמצית התשובה לשאלה : האם אוכל קולינרי מחייב שיהיה טעים ?. שכן, בעבור אנשים שונים, טעמים שונים ומנות שונות יכולים להוות טעמים שונים חיבה או שמא שנאה למנות מסוימות. על כן, לא ניתן לקבוע בבטחה ולא ניתן לומר בבירור כי בהגדרת המזון אותו אנו מגישים "קולינרי" יהפוך הוא באמת לטעים או לא טעים בעבור אנשים שונים בעלי טעמים שונים.

 
מה הן ההעדפות של אוכלוסיית ישראל בתחום הקולינרי??

ישראל היא איננה מעצמה קולינרית כלל, שכן תחום הקולינריה הינו חדשני ומתחדש בארצנו הקטנטונת, על כן לא ניתן להגדיר את ישראל כמעצמה קולינרית, עדיין. ניתן לראות בבירור כי הדבר אשר הופך את ישראל הקטנה לכדי מעצמה קולינרית ומוביל אותה בדרך הישר להצלחה זו הוא לא אחר מאשר הביקוש !  ביקוש האוכלוסייה הישראלית למטבחים קולינריים חדשניים הוא הגורם העיקרי לפריצה הישראלית בתחום הקולינריה בשנים האחרונות. כאשר בישראל מתבסס התחום על בישול חדשני לצד שינוי מנות מוכרות והפיכתן מיוחדות, אומנותיות ובעלות פן חדיש ומיוחד.
 

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: