moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

יעוץ קולינרי - איך לשפר את הרווחיות של מסעדה?

יעוץ קולינרי - איך לשפר את הרווחיות של מסעדה?

עסקים רבים בתחום המסעדנות סובלים מרווחיות נמוכה ואף מפסידים כספים באופן שוטף וזאת למרות שהעסק פעיל ובעל בסיס לקוחות רחב ועל כן הפליאה , הכיצד ייתכן שעסק פעיל ותקין אינו נהנה מרווחיות גבוהה ואף מפסיד כסף ? מה בעצם עושים לא נכון? התשובות לשתי השאלות האלה יכולה להימצא במהרה בעקבות ייעוץ קולינרי שנעשה על ידי אדם בעל ותק וניסיון בתחום הקולינרי,
 

אז מהו בעצם יעוץ קולינרי?

ייעוץ קולינרי - איך לשפר את הרווחיות של מסעדה?יעוץ קולינרי הוא תפקיד אותו ממלא יועץ קולינרי שהוא אדם בעל ותק וניסיון רב בכל הקשור לתחום הקולינריה בישראל הן מהפן המקצועי והן מן הפן הכלכלי אשר ידאג למיצוי הכספים וכוח האדם המושקעים בעסק על מנת להביא את העסק למצב בו הפחת והבלאי הם מינימליים והרווחיות היא מקסימלית בכל הקשור לצד הקולינרי של העסק ייעוץ קולינרי נכון יכול להיות ההבדל בין עסק מתקשה לעסק משגשג .
 

למה צריך ייעוץ קולינרי ? 

בעלי עסקים רבים שואלים את השאלה מדוע יש לעסק מזון צורך הייעוץ קולינרי שכן כיום יכולים אותם בעלי מסעדה לרכוש מוצרים אשר מגיעים בצורה כמעט מוכנה וכבר אין צורך בהעסקת שפים או טבחים , כל שעליהם לעשות היום הוא להעסיק אנשים ללא ידע קודם במטבח כאשר כל מה שעליהם לעשות הוא להשלים את הכנת המנות על פי הוראות היצרן ולהוציא את המנות אל חלל העסק והדרך מפה לרווח מהיר שלא מצריך ייעוץ קולינרי ככל היא דרך קצרה ומהירה.
אבל כפי שנהוג לומר "דיבורים לחוד ומעשים לחוד" כי הרי ידוע הוא הדבר כי לכל יזם בעסקי המזון יש את יצר ההרפתקנות שהרי ללא יצר זה כלל לא היה נכנס לעסקי המזון ובנוסף על כך ישנו התואר "מסעדן" שקוסם להרבה אנשים מהתחום כך שרבים מהם אכן נוטשים את העמדה הבטוחה של הגשת מזון שהגיע חצי מוכן ומסתערים על חלום המסעדנות שצמח בקרבם במשך הזמן , אך להיטים קרובות מגלים אותם מסעדנים בפוטנציה כי חלום המסעדנות הוא חלום יקר ועל כן יש לצמצם בעליות דבר שבדרך כלל נעשה על ידי העסקת טבח צעיר שעדיין לא צבר לעצמו מוניטין וניסיון ועל שום כך הרבה יותר זול להעסיקו. 

 

תפקידו של היועץ הקולינרי 

אותם טבחים צעירים שמועסקים לרוב ללא ייעוץ קולינרי מגיעים למצב שבשל חוסר ניסיון והדרכה מספקת הם בעצם גורמים לבזבוז מיותר של חומרי גלם ובתורו גם לבזבוז מיותר של כסף הזולג מכיסו של המסעדן הטרי מבלי שהוא יודע לאן אותו הכסף נעלם, כך שבסופו של דבר ייעוץ קולינרי על ידי אדם בעל ותק וניסיון בתחום הקולינריה היה יכול לחסוך לאותו מסעדן חלק נכבד מן הכסף שבוזבז בשל חוסר בניסיון ובדרך גם לעזור לשף הצעיר שמנהל את המטבח להתמקצע ולעבוד בצורה יעילה יותר שתחסוך לבעלים בעתיד. תפקידו של היועץ הקולינרי הוא להשתמש בניסיונו הרחב שצבר בתחום הקולינארי על מנת לעזור ליזם של אותו עסק לראות את התמונה הגדולה בכל הנוגע למטרות העסק והיעדים אליהם הוא רוצה להגיע ואז לעזור בפתרונם ויישומם של אותם פטרונות על ידי ליווי צמוד ובייעול תהליכים ובתכנון מחדש בכל הנוגע לתחום הקולינרי שכולל לדוגמא : מציאת דרכים לחיסכון בחומרי גלם בצורה של התאמתם ושדרוגם של המנות הקיימות בדרכים שונות מבלי לפגוע בטעמם ובמראם של המנות . ייעוץ קולינרי הוא שירות הפותר את אותם שאלות שבעלי עסקים בתחום הקולינריה שואלים את עצמם כל יום בלי הצורך של אותם בעלי עסקים לעבור שנים ואין ספור מכשולים על מנת להגיע לאותם התשובות בהם מחזיק כבר היועץ הקולינארי המקצועי שעוסק בתחום שנים רבות בין אם כשף בעבר ובין אם שף בהווה שצברו שנים של ותק וניסיון ששווה זהב פשוטו כמשמעו בכל הקשור לעסקי המזון שבהם הבלאי הוא מהגדולים שקיימים במקרה של ניהול לא נכון.

 

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: