moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

מדוע כדאי להשתמש בשירותיו של יועץ מזון?

מדוע כדאי להשתמש בשירותיו של יועץ מזון?

חושבים להקים את הקונדיטוריה הטובה ביותר באזור המרכז, או את מסעדת הבשרים הפופולרית? נכון, במשפחה תמיד הייתם נחשבים לשף האולטימטיבי, אולי אפילו השתתפתם בקורסים מיוחדים, זכיתם בתעודות והמצאתם כבר מזמן את המנה המיוחדת ההיא – זו שתהפוך בעתיד למזוהה עם החוויה הקולינרית שאתם מעניקים לסועדים שלכם. אך עם זאת הדרך מהקמת קונדיטוריה או מסעדה להפיכתה להצלחה מסחררת עדיין רחוקה. לשמחתכם, דרך זו יכולה להתקצר תוך שימוש בשירותי ייעוץ קולינרי. מדוע?

 

לפעמים רק כמה שינוים קלים בתפריט יכולים לעשות את ההבדל

 

כקונדיטוריה, למשל, המגישה פרלינים ושאר דברי מאפה, אתם נעולים בדרך כלל לדרך בה אפיתם עד היום. לחומרי הגלם המוכרים, ולציוד האפייה הקיים במקום. לפעמים, הוספה של מרכיב אחד למזון, או התייעלות בדרך האפייה יכולה להביא לחיסכון של אלפי שקלים בשנה, ולהעלות את שורת הרווח השנתית. הוספה של מנות נוספות, מאפים שלא הכרתם, ושינוי מבנה המקום יוכלו למשוך אליכם יותר לקוחות. יעוץ קולינרי בוחן את דרך הפעילות של הקונדיטוריה כיום ומאפשר לכם לראות הין החוזקות והחולשות של העסק, ומה ניתן לשפר.

 

שילוב של ניסיון וידע

 

על מנת להיות יועץ קולינרי לא מספיק רק הידע התיאורטי. ייעוץ קולינרי מבוצע על ידי אדם שצבר את הניסיון המספיק בתחום (אם למשל בתחום ניהול מסעדות מובילות,  או על ידי שף מיומן שהכין מגוון מנות דגל שמשכו לקוחות לאורך השנים או אדם המומחה בניהול יעיל של רשת מסעדות). אותו אדם יודע לא רק להכין את המנות שלכם, כמו פרלינים ומאפים נוספים, אלא גם מומחה בניהול העסק בצורה היעילה והרווחית ביותר.

 

איך לא להיכלל בסטטיסטיקה הכואבת

 

תחום הקולינריה בארץ ובעולם שייך לנישה מאתגרת במיוחד. למעשה, הסטטיסטיקה מוכיחה כי 90% מהמסעדות ובתי הקפה הנפתחים בארץ נסגרים כבר לאחר שנה או שנתיים. יעוץ קולינרי יכול ליצור את ההבדל בין מסעדה המתקשה למשוך קהל לקוחות נאמן, לבין מסעדה מוכרת ומוצלחת. לעתים השינויים הם רק בתפריט, פעמים אחרות במהלך תהליך ייעוץ קולינרי דווקא חומרי הגלם הם שיוצרים את ההבדל – ולעיתים שינוי קל של הציוד במסעדה יכול לייעל אותה.

 

מי יכול לתת יעוץ למסעדות?

 

חברות המעניקות שירותי יעוץ קולינרי מורכבות מיועצים המגיעים מתחום ההסעדה, אך לא מדובר בשפים בלבד. גם מנהלי מסעדות שצברו ניסיון בתחום, וכעת מדריכים את הדור הבא של המסעדנים, וכן מומחים מרחבי העולם בתחום הקולינרי. שילוב הידע והניסיון המקצועי יכול לסייע גם למסעדות בתחילת דרכה, שאפילו עוד לא פתחו את דלתות המסעדה לציבור, בתי קפה וותיקים ואפילו דוכני מזון מהיר שמעוניינים להתייעל.

 

נציין, לסיכום, כי בארה"ב ובאירופה תחום הייעוץ הקולינרי כה מפותח, עד שגם רשתות המזון הגדולות מעסיקים כחלק מהצוות הקבוע יועצים מקצועיים הבוחנים כיצד אפשר לייעל ולשפר את המזון המוגש ברשת – להציע מנות חדשות ולהוסיף טוויסט חדש גם למנה שהוגשה במשך עשרות שנים.

 

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: