moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

ייעוץ קולינרי לבתי מלון

ייעוץ קולינרי לבתי מלון

בתי המלון בישראל מעולם לא היו ידועים בקולינריה האנינה שלהם, עד לפני כמה שנים. כלומר, כולנו אוהבים את ה”הכל כלול” של בתי המלון באילת, ארוחת הבוקר הישראלית המלאה בגבינות, סלטים ועוגות. אבל כשמדובר באוכל אנין, מוקפד ויוקרתי, בתי המלון אף פעם לא נחשבו למקום הנכון ללכת לסעוד בו.

 

אבל בשנים האחרונות עולם הקולינריה בתחום המלונאות עבר מהפך. בעוד שעד לפני כמה שנים, “מסעדות של בית מלון” היה ביטוי של מבקרי אוכל כדי להעליב שף או מסעדה חדשה, יותר ויותר שפים ובתי מלון הופכים את המקום למקדש קולינרי - עם מסעדות יוקרה מעוצבות, חדרי אוכל איכותיים ויועצים קולינריים מקצועיים שעוזרים להם לטוות את המטבח המושלם.

 

בשאר העולם זה כבר קיים במשך שנים. בניו יורק, בפריז ובלונדון למשל, כמה מהמסעדות הטובות ביותר, בהן מסעדות בעלות כוכבי מישלן, נמצאות בבתי המלון היוקרתיים ומביאות עמן לא מעט תיירות גם לעיר וגם לבית המלון עצמו. מעבר למסעדות, האוכל שמוצע היום בבתי המלון היוקרתיים ברחבי העולם בארוחות הבוקר, הצהריים והערב לא יורד ברמתו ממסעדה טובה, וכבר מזמן מבינים בתחום המלונאות שאוכל טוב הוא חלק בלתי נפרד מחוויית החופשה או השהות בבית המלון.

 

גם בישראל הדביקו את הפער, וכמה מהמסעדות הנחשקות בארץ נמצאות בבתי מלון. בתי המלון שהשכילו לעשות זאת יותר מכולם הם מלונות הבוטיק. מלון בוטיק בתל אביב למשל, לא ירשה לעצמו להציע ארוחת בוקר קונטיננטלית משעממת. מלון בוטיק בתל אביב ישתמש, לכל הפחות, במרכיבים האיכותיים ביותר, ינסה להציע טוויסט למנות הקלאסיות ופעמים רבות ישתמש בשף שבאמצעות יעוץ קולינרי מקצועי ירכיב עבורו את התפריט, גם אם מדובר “רק” בארוחת בוקר.

 

היום ברור לכולם שכשאדם רוכש חדר בבית מלון, הוא מצפה לחוויה, ולא רק למיטה ולשירותים. כולנו יודעים שבתי המלון הנחשבים והפופולריים ביותר הם אלה שידועים הדל ארוחות הבוקר שלהם או המסעדות שהוקמו במתחם. בישראל יש יותר מסעדות, בתי מלון ומטבחים ממספר המנות שהם מציעים. כל מנה שאנחנו מכירים שוחזרה באינספור גרסאות שף ובאיכויות משתנות. אז איך בכל זאת מצליחים להתבלט בעולם שבו שפע המזון גדול כל כך?

 

כל עסק שמציע מטבח ורוצה קהל גדול של לקוחות, צריך לחשוב מאוד בקפידה על הרכבת התפריט שלו, ועל הקונספט שעליו הוא יתבסס. יעוץ קולינרי הוא חיוני עבור מטבח שנבנה מאפס ואפילו מטבח ישן שצריך ליטוש ורענון. מומחיותו של היועץ הקולינרי היא יצירת תפריט המתאים לבית המלון או למסעדה המבקשים ליצור או לחדש, תוך התחשבות באופנות האחרונות בתחום האוכל לצד היכרות מעמיקה עם מאכלים קלאסיים ועיליים.

 

כדי ליצור תפריט חשוב מאוד לשים לב לכמה דגשים:

 

איכות הרכיבים: אין מה לעשות, אוכל איכותי ויוקרתי מיוצר מרכיבים יקרים, טריים ואקסקלוסיביים. בהקמת מסעדה ויצירת תפריט חשוב מאוד להחליט על רמת הרכיבים כחלק משקלול התקציב. הרמה צריכה להתיישר עם מחיר המנות, העיצוב במסעדה והאווירה הכללית.

 

התאמת התפריט לסגנון המסעדה: תפריט יכול להיות עמוס במנות ומגוון או מצומצם, אבל מה שחשוב באמת כדי למשוך לקוחות ולשמור על ייחודיות הוא התאמת התפריט לעיצוב הפנים של המסעדה, למותג ולאזור. היום אנשים לא נמשכים למסעדות כלליות וחסרות זהות אלא אם כן המיקום שלהן הוא אסטרטגי. אנשים רוצים לראות מסעדה עם קו ברור וגישה ברורה, כמו למשל: מסעדת המבורגרים שמכינה המבורגרים עם מרכיבים איכותיים, החלל שלה קטן והתפריט מצומצם.

 

רמת מורכבות המנות: חשוב מאוד שהלקוחות לא ישאלו את עצמם “למה לא נשארתי בבית והכנתי לעצמי משהו פשוט ממה שיש במקרר?”. כדי להימנע ממצב כזה, אתם צריכים שהאוכל שאתם מגישים יהיה מורכב או שונה ממה שאנשים מכינים בבית. לכן למנות צריך להיות טוויסט מיוחד או שהם יהיו ממטבח לא מוכר ואפשרויות נוספות שגורמות ללקוח להרגיש שהוא לא משלם סתם. בסופו של דבר זה לא מספיק שהאוכל רק טעים.

 

יעוץ קולינרי איכותי דורש שף מקצועי ומנוסה, שעבד בהרבה מטבחים בחייו וחקר לעומק את עולם התזונה. מרגישים שבית המלון או המסעדה שלכם זקוקים לקצת צבע? שמי שמואל מולדובן ואני שף מנוסה ותברואן העוסק ביעוץ קולינארי למסעדות ובתי מלון. ההתמחות שלי היא יצירת מטבח בריא, איכותי ומגוון עבור כל מטרה. בשביל מנות שכולם ידברו עליהן - פנו אלי ונתחיל לעבוד.

 

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: