moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

3 חידושים בעולם הקולינרי

3 חידושים בעולם הקולינרי

בדומה לעולם האופנה גם העולם הקולינרי מתחדש כל העת. מנות חדשות ומחודשות שצצות במסעדות מובילות ברחבי העולם עוברות טוויסט המותאם ללשון הישראלית ומגיע גם אלינו. בסוף שנת 2017 ערך ארגון המסעדות האמריקאי (המאגד מעל חצי מיליון מסעדות בארה"ב) סקר מקיף בין 700 שפים על מנת לאתר את המגמות שישלטו ב-2018. אספנו שלוש מהתובנות שאכן נראו השנה במסעדות ומשמשות כקו מנחה בכל ייעוץ קולינרי למנות שיוגשו במסעדות סביב הגלובוס. הכינו את המזלגות!


יותר טבעי


השנה מרכיבי המזון שלנו חוזרים לשורשים. מנות המשלבות כמות גדולה יותר של ירקות, טעמים המשתלבים זה בזה בהרמוניה בצבעים שמושכים את העין. הבישול אומנם ארוך יותר אבל המנות מתחילות מהבסיס. רוטב עגבניות שנוצר מהירק עצמו בשילוב עדין של רסק על מנת להעניק את המרקם הנכון. אין ספור צמחי תבלין היוצרים את המראה הטבעי והעשיר של מנה שהוכנה במיוחד עבור הסועד לצד נציגות של הירקות הטבעיים על הצלחת בשלב ההגשה. היום, כאשר הסועדים מגיעים למסעדות הם רוצים מנה בריאה שתבדל את המסעדה מדוכני הפאסט פוד הנמצאים בכל פינה.


יותר מגוון: מטבחים שונים מתאחדים במטבח פיוז'ן


בתחום הייעוץ הקולינרי, ידוע כי המנות היום מגוונות יותר ועושות שימוש באלמנטים שנלקחו ממספר מטבחים במקביל. הן בארה"ב והן בישראל אנו רואים את הטרנד של שילוב בשר אסדו דרום אמריקאי המוגש בתוך מופלטה מרוקאית, סגנונות שונים המופיעים על הצלחת בהרמוניה ויוצרים מחדש מנות מוכרות בטוויסט מודרני. אנו רואים גם שימוש במגוון רחב יותר של תבלינים וצמחי בישול האופייניים למטבח אחד ומחזקים את טעמי המנות של מטבח ממקום שונה לגמרי בגלובוס.

תוכניות הבישול בטלוויזיה מעניקות לרבים הרגשה כי הם יכולים לבשל בעצמם בבית – הסוד שלהם הוא בהכנת המנות עם המרכיבים האיכותיים יותר ושימוש בחומרי גלם נדירים (כמו פטריות שיטאקי, לדוגמה) המוסיפים טעם ומרקם שונים לסועדים המורגלים למאכלי הגורמה שאכלו בעבר.


יותר מתאים לסועדים צמחוניים


השנה אנו עדים לעלייה מטאורית בכמות הסועדים הצמחוניים והטבעוניים. המנות העיקריות עוברות טוויסט מיוחד ולצד מנות המשלבות עופות, בקר ודגים מוגשות מנות עיקריות משביעות ללא נציגות של מרכיבים מהחי. למהדרים מבין האורחים – מנות לטבעוניים שאינן משלבות חלב וביצים מושכות קהל חדש למקום, סועדים שאינם מוכנים לוותר על רמת המזון המוגש אך אינם מתפשרים על מרכיביו.
לצדם, אנו רואים גם סועדים רבים המעוניינים במזון ללא גלוטן או ללא חלב בשל רגישויות ואלרגיות שונות ומנות מותאמות אישית שאינן מכילות את האלרגנים מוכנות במטבח בזהירות מרבית ומוגשות באותה רב-גוניות מופלאה על הצלחת.
לסיכום, החידושים בעולם הקולינרי ובייעוץ הקולינרי של השנה האחרונה ממוקדים לא בחדשנות טכנולוגית אלא דווקא בחזרה טבעית לשורשים. המנות המשלבות מרכיבים ייחודיים בצורתם הטבעית ושלל טעמים חדשים המבוססים על עשבי תבלין ומוצרי מזון אופייניים למטבחים אותנטיים ממספר מדינות המשולבים זה בזה ביצירתיות מופלאה וטעמים נועזים ומסקרנים.

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: