moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

חשיבות הפיקוח על איכות האוכל במסעדה

חשיבות הפיקוח על איכות האוכל במסעדה

המודעות שלנו לאיכות המזון שאנחנו צורכים ברשתות השיווק וכמובן קל וחומר בבתי הקפה והמסעדות עולה כל הזמן יותר ויותר. זהו תהליך טבעי וחיובי מאוד.
המודעות ההולכת וגדלה בשילוב האפשרות לחשוף כל ליקוי מהקטן ביותר לגדול ברשת החברתית מחייב כל בעל מסעדה ושף לשמור בשבע עיניים על כל מה שמתרחש במטבח ובכל ערוצי ההסעדה השונים.
לכל אחד מהמלצרים או העובדים וכמובן לסועדים במסעדה יש אפשרות לשתף בכל רגע תמונות וסרטונים מחמיאים יותר או פחות מהמסעדה וכמובן שההעדפה הברורה של כל בעל עסק תהיה לשיתופים ולביקורות חיוביות.

כשאנחנו מדברים על מזון איכותי למה אנחנו בעצם מתכוונים?


לכולנו ברור שטריות המזון עומדת בראש סדר העדיפויות לצד האופן שבו אנחנו שומרים על המזון במטבח ובמחסן. שמירה על מזון לא נכון, תפגע בטריות שלו וכמובן באיכות שלו והוא לא רק יהפוך למזון לא טעים אלא מזון כזה עשוי להפוך למסוכן ביותר.
בבדיקות פתע שעורך משרד הבריאות במסעדות נמצאים לא פעם ליקויים בתחום הזה ולעיתים מסעדות עלולות גם להיסגר עקב כך. הדרך לשמור על איכות המזון במסעדה יכולה להרוויח הרבה מאוד מקבלת הדרכה והכוונה אישית מיועץ בטיחות מזון שזו התמחותו וכל מטרתו היא לסייע לכל מטבח לשמור על איכות המזון וכמובן על בריאותם של העובדים והסועדים.


איכות וטריות המזון


בטיחות מזון היא מושג הרבה יותר רחב ממזון איכותי- בטיחות המזון מתחילה בשלבי הייצור של המזון- אם זה בתנאי הגידול של הירקות או הפירות בשדות , בפרדסים או בחממות, ביצים בלולים או האופן שבו מייצרים את החלב ברפתות ואו שוחטים את הבשר במשחטות וכך גם לגבי דייג וייצור מזון מעובד במפעלים- כמו קמח, תבלינים ועוד ועוד חומרי גלם שונים ומגוונים. בנוסף לאופן שבו הם מיוצרים יש חשיבות רבה לא פחות לאופן שבו הם נקטפים ומלוקטים וכמובן נשמרים במחסנים ומועברים לשווקים, לרשתות השיווק או למסעדות באופן ישיר. לכל אחד מחומרי הגלם מהם השפים ירכיבו את המנה יש דרך להיווצר ולהישמר. על כל אחד מהעובדים בתהליך העשייה וההכנה של המזון חובה להכיר את השלבים ולדעת לשמור עליהם גם במסעדה.


סכנות כימיות ובריאותיות


חומרי הגלם השונים חשופים לחיידקים שיכולים לסכן את כל מי שייחשף אליהם – כך שבנוסף לשמירה על חומרי הגלם לפני השימוש בהם , יש כמובן חשיבות גדולה גם לשמירה על המנות לאחר הבישול או האפייה שלהם ולאופן בו הם מוגשים במסעדה, לטמפרטורה של המנה, של המטבח ושל המסעדה כולה.
בנוסף לאופן שבו מנקים את המטבח והמסעדה גם יש השפעה על המזון, לאופן שבו הטבחים עובדים במטבח ומטפלים בפציעות שונות כוויות חתכים וכד' גם יש השפעה על המזון, לאופן שבו הם מאווררים את המטבח ועוד ועוד.


אין ספק שמדובר במספר רב של מרכיבים שצריך לקחת בחשבון ולפעול בהתאם כשמתפעלים את המטבח. לא לכל מי שיודע לבשל יש את הידע שמספיק כדי לדעת איך לנהל את הדברים במסעדה בצורה שתבטיח את בטיחות המזון ואת האיכות שלו שהיא נגזרת ישירה.

אל תהססו לתאם פגישה עם יועץ בטיחות מזון- עם השף שמואל מולדובן – תברואן מוסמך ומומחה לבטיחות מזון, הקליקו כאן

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: