moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

היכרות עם העולם הקולינרי

היכרות עם העולם הקולינרי

אז מה זה קולינריה?
כמעט ולא נותרו אנשים בעולם שמחליטים לאכול רק לשם הפעולה, רק בשביל הצורך. כיום, כל מי שניגש לאכול עושה זאת גם לשם החוויה וההנאה, תוך שהוא מעורר את בלוטות הטעם והריח שלו וטועם את המנה לא רק בעזרת הפה אלא גם בעזרת העיניים.

 

חשיבות העולם הקולינרי

gormeכל אלה הינם המאפיינים של הקולינריה, אחת ההתפתחויות החשובות ביותר בעולם המזון. הקולינריה מייחסת חשיבות רבה לכל מה שמסביב למנה עצמה ולא רק לטעם, כאשר המרקם של המנה, הגודל בה מקבלים אותה ואפילו צורת ההגשה שלה הופכים אותה לאטרקטיבית יותר או פחות בעיני הסועד. גם השפים בארץ, ולו הגדולים ביותר, מודעים כיום לחשיבותה של קולינאריה בחייו של כל סועד, ולכן רבים מהם שמים על כך דגש נרחב, זאת תוך שילוב טעמים שבעבר לא היו כה מוכרים אצלם במטבח כמו מאכלים עממיים אותנטיים ותוך שינוי מגוון המאכלים אותם הם מציעים במסעדה על בסיס קבוע. יחד עם זאת, לרוב השפים הגדולים אין את הזמן להתעסק בעניינים דוגמת קולינריה, חשובים ככל שיהיו, זאת מאחר והם דואגים לניהול השוטף והיומיומי של המטבח, אך אין שום סיבה לדאגה מכיוון שנמצא הפתרון האולטימטיבי.

 

יועץ קולינריה

במקום ששף המסעדה יעסיק עצמו בכיצד לשפר את הקולינריה במקום לרווחת הסועד אך בפועל אותו לקוח ייאלץ להתמודד עם שינוי קולינרי מועט מפאת קוצר הזמן שעומד לרשותו של השף, המסעדה שוכרת את שירותיו של יועץ קולינריה, יועץ שלמעשה הינו שף בכיר ומרובה ניסיון שמעודכן ברזי הקולינאריה העכשוויים, ויודע מה הסועד מחפש וכיצד ניתן לחדש ולהפתיע בכל מנה ומנה, בין אם כזו שכבר קיימת בתפריט ובין אם כזו שכרגע אינה נמצאת, אך הביקוש אליה הוא רק עניין של זמן. בעזרת יועץ קולינריה כל המעורבים במסעדה מרוויחים. השף ממשיך בתפעול השוטף של המטבח ושל המסעדה ויכול לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, היועץ הקולינרי עושה את מה שהוא עושה הכי טוב ומשפר באופן קבוע את התפריט, כמובן תחת מגבלות התקציב הקיימות והסועד נהנה ממסעדה שמתנהלת בצורה נהדרת ומציעה לו תפריט קולינארי עשיר ויוצא דופן, כזה שיגרום לו לחזור שוב ושוב אל המסעדה כדי להתעדכן במנות החדשות ביותר אותן המקום מציע.

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: