moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

החשיבות של איכות מזון

החשיבות של איכות מזון

החשיבות של איכות מזון

טעם הוא ללא ספק אחד מהדברים החשובים ביותר בעת שאנו רוכשים מאכל מסוים, שהרי אם הוא לא יהיה טעים לנו אנו לא נחזור ונרכוש אותו שוב. לכן, רוב החברות ורוב העסקים שמספקים לנו מזון שמים דגש מיוחד על טעמו של כל מוצר.

 

מהם המדדים הרלוונטיים עבור איכות מזון

אך עם כל הכבוד לטעם, ישנו דבר חשוב יותר עליו צריכים להקפיד כל בעלי העסקים ומשווקי מוצרי המזון ולו בשל העובדה שהלקוח שרוכש את אותו המוצר לא יסבול מהרעלת מזון. דבר זה נקרא איכות מזון והינו מכיל בתוכו תכונות איכותיות שונות שמאפיינות כל מזון והופכות אותו למתקבל על ידי רוכש המזון, להלן הצרכן. חלק מהתכונות הללו הינן תכונות סובייקטיביות אותן יאמץ כל אדם אחרת, כמו למשל מראה המזון או המרקם שלו, כאשר לא יהיה זה נדיר לראות שני אנשים שחושבים דעות מנוגדות בדיוק על אותו מאכל. לצד התכונות הסובייקטיביות איכות המזון תכלול גם מדדים מדויקים יותר, מדדים כימיים, פיזיים ומיקרוביולוגיים, המדדים שלמעשה יקבעו את כדאיות אכילת המזון. דבר זה ייגרם בעזרת שמירה על היגיינה בתהליך הייצור של המזון, הן מבחינת תהליך הכנת המאכלים, הובלת וטריות חומרי הגלם והן בעזרת הקפדה על הניקיון של כל אחד מהמעורבים בתהליך ההכנה, כמו למשל טבחים ועובדי המטבח.

 

כיצד בעל מסעדה או משווק מוצר מזון יגדילו את סיכוייהם למכור

בשביל לאכוף זאת ולדאוג שהמזון אותו אתם מכניסים לפיכם יהיה מזון אשר נבדק ועומד בכל הסטנדרטים המחמירים, ולמעשה על מנת למנוע אפשרות די ריאלית של הרעלת מזון, ישנם מומחים שתפקידם הוא לפקח על הנושא ולדאוג שכל המזון, כל תהליך ההכנה וכל ההיגיינה האישית של העובד בזמן נוכחותו במסעדה יהיו ללא רבב. נכון, דבר זה גורם הוצאה כספית נוספת לעסק שמעוניין להעסיק מפקח שידאג לכל הנושא של איכות מזון, אך למעשה בעצם השקעה זאת הוא כמעט ומבטיח לעצמו את הרווח בעתיד. כל אדם שבריאותו חשובה לו ידאג לשאול ולבדוק מראש מהי איכות המזון אשר יוגש לו במסעדה או אותו הוא רוכש במיטב כספו, ובמידה ויידע כי מדובר במזון אשר נוצר תחת פיקוח אדוק, הוא לבטח ישתכנע לסעוד במקום או לרכוש את המוצר במיטב כספו.


החשיבות של איכות מזון
דורג על ידי ליאת אקווה
5
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: