moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

חשיבותו של יועץ קולינרי למסעדה

חשיבותו של יועץ קולינרי למסעדה

תחום המזון הינו תחום רווי וקשה, כאשר עולם המסעדנות הינו קשה פי כמה. ישנה תחרות גדולה מאוד בין מסעדה למסעדה ולצד המסעדות הבודדות שנוחלות הצלחה גדולה, ישנן מאות אם לא יותר שטועמות דווקא את טעמו של הכשלון ונאלצות לסגור. 

 

כיצד ניתן לאושש את המסעדה ולהוביל אותה להצלחה

405_8ce3528cd05dd7068d1bdb535d3739e3בטרם מסעדות אלה סוגרות את שעריהן ולמעשה מחליטות על הפסקת הפעילות של המסעדה, ישנה תמיד האפשרות של לנסות ולהתייעל. לשפר את איכות המזון, לקבל ייעוץ קולינרי, לשנות את היקף הפעילות והכמות של העובדים וכמובן להגדיל את תזרים המזומנים שנכנס למסעדה. כל זאת ניתן להשיג באמצעות דבר אחד בלבד, היועץ הקולינרי. יועץ קולינרי הוא למעשה אדם ותיק ומומחה שעסק בתחום המסעדנות בפרט ובמזון בכלל במשך זמן רב, וכעת בא לתרום מהידע ומהמקצוענות שלו, על מנת לעזור למסעדה לשרוד ולצמוח מחדש, עד אשר תגיע להצלחה אותה תכננה בתחילת דרכה. את ההצלחה יוכל להביא היועץ הקולינרי בדרך אחת, דרך של עבודה קשה, דרך בה הוא יילך יחד עם השף שמוביל את המסעדה, מאחר ובסופו של דבר על שניהם להתאחד למען השגת המטרה המשותפת שהיא הצלחת המסעדה. 

 

מה עושה יועץ קולינרי במסעדה

 אחד הדברים החשובים ביותר אותו יש לעשות הוא לבדוק את ניהול המטבח ותהליכי הייצור של המסעדה. חשוב מאוד לעקוב אחר כל צעד ושעל שנעשה מהרגע בו מזמינים את הסחורה, כיצד היא עוברת בדרך, איך היא מגיעה למסעדה וכיצד מטפלים בה עם הגעתה. פרט לשינוי בדרך האספקה, השינוי אותו מביא היועץ הקולינרי יכול לבוא לידי ביטוי גם במאכלים עצמם. דבר זה יכול להתבטא בשינוי התפריט, כלומר להוסיף או להוריד מספר מאכלים מהתפריט, או לחילופין לשנות את המתכון של אחד או יותר מהמאכלים המופיעים בו. כמובן שתפקידו של יועץ קולינרי הוא להתעסק גם ברובד האנושי של המסעדה, כלומר בצוות שירות הלקוחות שלה. על מנת להתייעל יכול היועץ להמליץ על קיצוצים במצבת כוח האדם או מן העבר השני, אם הוא רואה בכך צורך, הוא יכול דווקא להגדיל את כמות העובדים במקום. כמו כן, יוכל היועץ להקפיד על המענה בתחום קבלת האורחים במסעדה והטיפול בתלונות, דברים שבדרך כלל יטופלו על ידי המארחת או מנהל המשמרת, וזאת על מנת שלצד הניסיון להשיג לקוחות חדשים, תוכל המסעדה לשמר את האורחים הוותיקים.


חשיבותו של יועץ קולינרי למסעדה
דורג על ידי ניב מור
5

 

Save

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: