moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

קולינאריה

מהי קולינאריה?

הקולינאריה החלה את דרכה כאשר אכילה חדלה להיות צורך הישרדותי בלבד והפכה להיות מקור להנאה. בניגוד לאכילה הישרדותית ששמה דגש על כמות ומידת השובע, הקולינאריה שמה דגש על טעם, מראה מרקם וריח.

מקור הקולינאריה הוא במטבחיהם של המלכים ונועדה לספק את גחמותיהם ומקורות רבים מהמתכונים הקלאסיים הומצאו בטבחי שועי עולם. חלק ניכר ממתכונים אלו שבעבר היו נגישים רק לאנשי האצולה הפכו עממיים יותר בעקבות התפתחות המסחר והתעשייה. זו אגב אחת הסיבות שבעבר תבלינים היו שווים את משקלם בזהב ואף יותר.

בימנו, הקולינאריה אינה נחלת העשירים והאצילים וכל אדם שמתעניין בנושא מוצא את עצמו מוקף במידע מספרי בישול, תוכניות בישול בטלוויזיה ואף סדנאות פרטיות של שפים מקצועיים.

 

ענף הקולינאריה

ענף הקולינאריה לא מתעלם עוד ממטבחים עממיים אתניים, הם נחשבים לחלק חשוב בהיסטוריה של כל מדינה ואפשר אפילו לראות מנות מסורתיות אתניות שמקבלות נופך חדשני ומוגשות במייטב מסעדות היוקרה תחת שמות כמו הפולנטה של סבתא מרים...

ישראל אמנם בדרך להיות מעצמה קולינארית. למרות שאין בה מסורת קולינארית בת מאות שנים כמו בצרפת, איטליה או סין ויש אפילו הטוענים כי אין בכלל מטבח ישראלי, עם זאת בשנים האחרונות קפצה ישראל קפיצה נחשונית קדימה מבחינת ידע אודות לשיפ המוכשרים שלה ובכלל המטבח הישראלי נחשב לאחד מהמטבחים הטעימים והבריאים.

הקהל הישראלי שמטייל ברחבי העולם, נחשף למטבחים חדשים והוא רוצה לאכול מאותם המטבחים גם בארץ, עובדה שמחייבת את העוסקים במקצוע הקולינאריה לחדש, לשדרג לגרות את החיך הסועד הישראלי ללא הרף. כאן נכנס לתמונה היועץ הקולינארי, לרוב מדובר בשף עתיר ניסיון, שמעודכן ברזי הקולינאריה העכשווית, כזה שיודע לתת ללקוח טויסט ולשדרג את המתכונים והתפריטים למחוזות אחרים שיפערו את פיות הסועדים בכול פעם מחדש.

העסקת יועץ קולינארי נדרשת כי לרוב שף המסעדה עסוק על בסיס יום יומי במטבח ואין לו את הזמן לעסוק בשדרוג התפריט כשנדרש שינוי מהותי ואפילו שינוי קונספט. לשידרוג הקולינארי גם צד כלכלי שאותו יודע היועץ הקולינארי לבצע היטב ולהשאר במסגרת התקציבית הקיימת.


קולינאריה
דורג על ידי מיקי שחם
5
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: