moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

ייעוץ קולינרי

למה צריך ייעוץ קולינרי ?

ייעוץ קולינריכשנשאלת השאלה למה בכלל עסק מזון צריך ייעוץ קולינרי מלווה, השאלה לא נשאלת לחינם, כי בראיה עסקית בעיקר במלניום הזה כשכול מסעדה יכולה לרכוש מוצרי מזון ברמת מוכנות מתקדמת כזו או אוחרת, האמת היא שלא צריך טבחים, מספיק שבעל העסק יעסיק עובדים ובמקום טבחים יעסיק מוציאי מנות (כן קראתם טוב) שיחממו את המזון לפי הוראות היצרנים הרשומות על גבי האריזות ובזאת יסתיים פרק היצור ואפשר לעבור ישר לפרק הרווחים בלי שום ייעוץ קולינרי ...

 

אלא שהמציאות כך מסתבר היא אחרת, כי בכול יזם טמון יצר הרפתקה ובכלל זה מאוד סקסי להיות מסעדן כשבכול אחד מאיתנו טמון חזון ובמקרה הזה חזון קולינארי ששנים הוא חולם להגשימו. אך בדרך להגשמת החלום יש גם את המציאות הכלכלית שנושפת בעורף ואומרת בסדר, חזון זה יפה, אבל צריך גם כסף... כך יוצא שיזמים רבים מעסיקים טבחים צעירים ללא ייעוץ קולינרי מתאים, שעם כול הכבוד להם ויש הרבה כבוד לדור הטבחים הצעיר, הם מהר מידי הופכים לשפים של עסקי מזון גדולים כקטנים, פשוטים כמסובכים, בעוד נסיונם הקצר בתחום הקולינארי לא יכול לבוא לידי ביטוי איכותי גם אם ירצו בכך מאוד ללא ייעוץ קולינרי, כי במקצוע הקולינאריה שיש אומרים שהוא בכלל אומנות, לניסיון ולידע המצטבר יש משקל כבד מאוד להצלחתו של החזון הקולינארי של המשקיע / יזם / בעל העסק.

 

מכאן שככול שבעלי העסקים ויזמיםיעדיפו למנות טבחים צעירים לתפקידי שף לרוב מטעמים כלכליים, כך יתחזק הצורך ביועצים קולינאריים לצידם, יועצים שהם שפים לשעבר או בהווה, בעלי ניסיון רב שיכולים לתת ייעוץ קולינרי ושידרגו את עצמם לתפקידי יועצים ושמוכנים גם נפשית וזה לא פחות חשוב אם לא יותר, להעביר מניסיונם לאחרים.
 

ייעוץ קולינרי לעסקי מזון

שילוב ייעוץ קולינרי בעסקי מזון הוא צורך חיוני, כי בכול עסק מזון צריך להיות מבוגר אחראי שרואה את המפה הרחבה מהצד המקצועי קולינארי, אך גם מהצד העסקי שיווקי. היעוץ הקולינרי נדרש לא רק בעסקים שבהם מכהנים טבחים צעירים כשפים, אלא גם בעסקים רשתיים שנדרשים לידע וניסיון מצטבר על מנת להביא למימוש את התפיסה והחזון הקולינארי של היזם בעל העסק.

 

עיקר היעוץ קולינארי עוסק תחילה בתפיסה הקולינארית, כלומר מה הוא החזון? מה הן המטרות? ומה הם היעדים? וממשיך במענה על השאלות כיצד עושים כול צעד ושעל להצלחה. הייעוץ הקולינארי עוסק לרוב ביעול תהליכי יצור, שבהם יש חיסכון בחומרי גלם, בכ"א ובעלויות היצור בכלל, בתכנון ועיצוב מנות חדשות בשדרוג מנות קיימות והפיכתן לעכשוויות, בבניית תפריטים משודרגים והתאמת עצי מוצר (מתכונים) לתקציב שנקבע עם פגיעה מינימאלית בטעם ומראה המנות.

 

ייעוץ וליווי קולינרי לעסק

הייעוץ קולינרי והליווי כוללים גם את הפעולות הנדרשות להגדלת שיעור הרווחים מחד ומאידך צמצום ההוצאות, תוך שיפור המערכת השיווקית וניהול הלוגיסטיקה והרכש, כשהדרכת הצוות והליווי הצמוד הם חלק בלתי נפרד מעבודת היועץ הקולינארי.


ייעוץ קולינרי
דורג על ידי עדי קציר
5
צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: