moldovanfood_LOGO

rss_icon

437_3809e813b998a3fd198fc76ea992fd79

 

איכות מזון

מהי איכות מזון?

למה מתכוונים סועדים שזה עתה סיימו ארוחה ושהגדירו את המזון שהוגש בה כמזון איכותי?
לרוב כוונתם במילה מזון איכותי היא לטעם, למראה, לצבע ולמרקם, כשמביני דבר יתייחסו גם לאיכותם של חומרי הגלם.
אך האמת היא שכשמדברים על איכות מזון ההתייחסות צריכה להיות למרכיבים נוספים במנה חשובים לא פחות ממה שרואים בצלחת, שנעלמים משום מה מהעין.
 

מרכיבי איכות המזון ורמת הגיינה

איכות מזוןבין מרכיבי איכות מזון למנות את רמת ההיגיינה של המזון, כלומר את את האופן שבו יצרו את המזון, האם הוא יוצר ברמה היגיינית נאותה?
כלומר האם בסופו של דבר האם נוכוחתם של חיידקים במנה המנה שקיבלתי בצלחת היא נמוכה והאם במזון שהוגש לי יש מרכיבים בריאים, והאם בשיטת הבישול שבה הוכנה המנה יש שיטות הכנה בריאות יותר?
רק אם יש התייחסות למרכיבים הנוספים של איכות המזון, רמת ההיגיינה בהכנתו והיותו בריא ניתן להגדיר את המזון כאיכותי ולהגדיר אותו תחת הכותרת איכות מזון או מזון איכותי.
כלומר הצלחת המוגשת לסועד יכולה להיות מרהיבה ביופיה ויצירתית עד מאוד, אבל אם היא יוצרה בתנאי תברואה והיגיינה לא נאותים, במטבח מלוכלכך, על ידי טבחים שלא מקפידים על רחיצת ידיים, סביר להניח שרובם של הסועדים לא היה מגדיר מנה כזו כמזון איכותי. לא כול שכן אם סך מרכיבה לא כולל מוצר אחד או יותר של מזון הנחשב בריא מבחינת הרכבו התזונתי.
 

הגדרת איכות מזון

נדמה שהגדרת איכות מזון על ידי הסועדים היתה ותשאר בהתייחסות שלהם למה שהם מקבלים בסוף על הצלחת, אלא שההתייחסות שלנו כבעלי המקצוע למזון שאנחנו מגדירים כמזון איכותי צריכה להיות גם למרכיבי המנה ולתנאים בהם היא יוצרה. רק אז נוכל להתגאות בכך שאיכות המזון שאנחנו מגישים לסועדים שלנו אכן איכותי. וכאן אנחנו צריכים להיות שלמים עם עצמנו ולהבין שתהליך יצור המזון וחומרי הגלם שמרכיבים את המנה הם חלק בלתי נפרד מהמשוואה כשאנחנו מגדירים מזון כאיכותי.
 

לקוחות ואיכות המזון

הלקוחות כאמור יודעים להתייחס רק למנה שהם מקבלים בצלחת ,האחריות שלנו היא לטפל בשאר המרכיבים האיכותיים לאיכות המזון, כי הלקוח סומך עלינו. צריך להבין שברגע שלקוח נכנס לאכול במסעדה למשל, מתקיים בעצם סוג של חוזה בינו ובין השף או בעל המסעדה. הלקוח מסכים לרכוש את מה שהשף מציע לו, תוך שהוא סומך עליו שהוא מכין את המזון בתנאים היגייניים ראויים ושהמזון מכיל באמת את מה שמוצהר עליו בתפריט. כאן אנחנו נבחנים באמת כבעלי מקצוע כשהאמינות צריכה להיות נר לרגלנו.

ונכון לאיכות מזון יש מחיר ואבל גם צריך לזכור שהלקוחות מוכנים ברוב המקרים לשלם על איכות.


איכות מזון
דורג על ידי נועם שכטר
5

 

 

צור קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל: